Doe de rozijnen en dadels in een kommetje met kraantjeswater en laat ze hierin 10 min wellen. Giet af en laat even uitlekken. Snij de dadels in kleine stukjes. Hou opzij.
Snijd of scheur de sneetjes brood en peperkoek in stukjes (de korstjes van het brood kan je gewoon mee gebruiken). Doe de stukjes brood en peperkoek in een ruime mengkom.
Neem en andere ruime mengkom en plet hierin de banaan fijn met een vork. Voeg appelmoes, vanillepudding, rozijnen, dadels, kaneelpoeder en snuif zout toe. Meng om.
Voeg de inhoud van de beide kommen bij elkaar en roer goed om.
Verwarm de melk tot ze lauw is. Giet nu ook de lauwe melk in de mengkom en roer nogmaals goed om.
Schil de appel en snij in fijne stukjes. Meng de stukjes appel voorzichtig onder het beslag.
Bekleed een bakvorm met bakpapier (of vet een bakvorm in met wat vetstof). Giet het beslag in de bakvorm. Bestrooi eventueel nog met wat extra kaneelpoeder. Bak de broodpudding gedurende 60 min in de oven op 170 °C.
Haal de broodpudding uit de oven en laat volledig afkoelen (ikzelf vind hem het lekkerste als ie goed koel is!). Bewaar in de koelkast of op een koele plaats. Zo blijft de broodpudding zeker nog 3 dagen goed.