Snij de bloemkool in kleine roosjes. Het steeltje laat je er gewoon aan want ook dat is eetbaar (en lekker!).
Neem een mengkom en klop hierin de bloem, melk en een snuif zout door elkaar tot een glad beslag. Hou opzij.
Hak de knoflook fijn.
Neem een tweede mengkom en doe hierin de panko, fijn gehakte knoflook, kerriepoeder, garam masala, komijn, kaneel en cayennepoeder. Meng goed om.
Neem een grote bakplaat en besprenkel die met een beetje olijfolie.
Prik de bloemkoolstukjes op een vork en wentel ze een voor een door het beslag. Laat het beslag een beetje afdruipen tegen de rand van de kom. Haal de stukjes vervolgens door het panko mengsel en leg de stukjes nadien op de ingevette bakplaat.
Kruid de stukjes af met wat peper en zout, besprenkel met de olijfolie en zet nadien de plaat in een oven van 190 °C. Bak 20-25 min tot alle stukjes goudbruin kleuren. Schep de stukjes na 2/3 van de baktijd even om. Serveer warm. Je kan de bloemkool gerust op voorhand maken en vlak voor het serveren opnieuw 10 min opwarmen in de oven op 190 °C.