Go Back
+ servings

Gele bietjessalade met rode ui en (vegan) feta

Heerlijk lichte en originele lunch salade voor wie eens iets anders lust dan sla en komkommer. Erbij komt een lekker pittige yoghurtdressing met kurkuma & komijn.
4 porties
Voorbereiding: 20 mins
Klaarmaken: 20 mins

PRINTEN

DELEN

INGREDIENTEN

Bietjessalade

  • 4 middelgrote gele bietjes of raapjes
  • 250 g sperziebonen
  • 1 kleine rode ui
  • 200 g (plantaardige) fetakaas bv. Violife Greek White (zie onderaan)
  • 1 handje (verse) groene kruiden naar keuze lekker zijn: kervel, peterselie, dragon
  • 1 handje noten en/of pitten naar keuze bv. walnoten, zonnebloempit, amandelen, pompoenpit, ...
  • 1 el olijfolie
  • peper & zout

Yoghurtdressing

INSTRUCTIES

Yoghurtdressing

  • Hak het teentje look zeer fijn. Klop in een kom alle ingrediënten door elkaar tot een gladde dressing. Voeg een aantal lepels koud kraantjeswater toe tot je dressing de gewenste dikte heeft. Proef, en kruid naar smaak bij met peper, zout en eventueel extra komijn of kurkuma. Hou opzij.

Bietjessalade

  • Snij het loof van de bietjes, schil ze en snij ze daarna in gelijke blokjes. 
  • Dop de boontjes.
  • Stoom of kook de bietjes en boontjes beetgaar in ongeveer 10-15 min. Dit kan in hetzelfde stoommandje of dezelfde kookpot. Hou ze na de gaartijd opzij.
  • Snij de rode ui in fijne ringen. Verhit de olijfolie in een pan op een middelhoog vuur. Fruit hierin de uiringen. Voeg vervolgens de bietjes en boontjes toe en laat ze even meebakken. Kruid met peper en zout.
  • Hak intussen de groene kruiden en de noten/pitten fijn. Schik de gebakken bietjes en boontjes op een bord, verkruimel hierover de feta met je handen en werk af met de groene kruiden en de noten/pitten. Serveer met de yoghurtdressing.
  • Je kan dit gerecht zowel warm, lauw als koud eten.