Go Back
+ servings

Healthy snack: vegan havermoutkoekjes met rozijnen en cacaonibs

Eenvoudige en snelle koekjes! Lekker krokant vanbuiten, zacht en chewy vanbinnen. Ideaal om mee te nemen als power snack of in de lunchtrommel van de kindjes!
15 koekjes
Voorbereiding: 15 mins
Klaarmaken: 20 mins

PRINTEN

DELEN

MATERIAAL

  • foodprocessor

INGREDIENTEN

  • 50 g hazelnoten of amandelen
  • 150 g havermoutvlokken
  • 100 g rozijnen of cranberries of gedroogde dadels, vijgen ...
  • 200 g appelmoes (zie notities 1.)
  • 4 el ahornsiroop
  • 1 el amandelpasta of andere notenpasta
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 el rauw cacaopoeder (zie onderaan)
  • 50 g rauwe cacaonibs
  • 1 flinke snuif (grof) zout

INSTRUCTIES

  • Maal de hazelnoten fijn in de blender.
  • Doe alle ingrediënten in een ruime mengkom en meng door elkaar met je handen tot je een kleverige massa hebt.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol met je handen balletjes van het deeg ter grootte van een pingpongbal. Leg op de bakplaat en druk plat tot een koekje van +/- 1 cm dikte. Maak zo 15 koekjes.
  • Bak de koekjes in een voorverwarmde oven van 170 °C gedurende 20 min. Zet na de baktijd de ovendeur op een kier en laat de koekjes nog 10 min in de oven rusten terwijl de afkoelt. Zo worden ze verder krokant.
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster. Bewaar ze in een luchtdicht doosje, zo blijven ze nog 5 dagen lekker.

Notities

1. Appelmoes kan je eenvoudig en snel zelf maken. Snij de gewenste hoeveelheid appels in stukjes. Doe ze in een stoofpan. Kook +/- 30 min op een zacht vuur tot de appels zacht zijn. Stamp fijn met een vork of mix glad met de staafmixer. Breng eventueel op smaak met wat ahornsiroop, kaneelpoeder en vanille-extract (voor dit recept kan je natuur appelmoes gebruiken, zonder enige kruiding). Je kan deze zelf gemaakte appelmoes tot 5 dagen in de koelkast bewaren. Appelmoes kan je ook perfect invriezen. Haal de avond voordien de portie uit die je nodig hebt en laat ontdooien in de koelkast.