Heerlijk exotische pannenkoeken! Maak een stapel verse pannenkoekjes op zondagochtend en je hebt de rest van de week een heerlijk ontbijt voorradig!
12stuks
Voorbereiding: 15mins
Klaarmaken: 25mins
PRINTEN
DELEN
MATERIAAL
pannenkoekpan
INGREDIENTEN
150ghavermoutvlokken
50gbloem
50gkokosrasp
8gbakpoeder
1snuifzout
1tlkaneelpoeder
1/2tlbaksoda
1 elappel azijnof citroensap
45gappelmoesof plantaardige yoghurt
1tlvanille-extract
400mlkokosmelkof andere plantaardige melk
plantaardige neutrale olie of bakboter(om de pancakes in te bakken)
INSTRUCTIES
Maal de havermoutvlokken fijn (of gebruik kant-en-klaar havermeel). Doe havermout, bloem, kokosrasp, bakpoeder, zout en kaneelpoeder in een ruime mengkom en roer om. Voeg de baksoda en het appelazijn toe en laat dit even schuimen. Voeg vervolgens appelmoes, vanille-extract en kokosmelk toe aan de kom en meng met een garde tot een glad beslag.
Verhit een scheutje olie of nootje bakboter in een pannenkoekenpan op een hoog vuur. Schep voor elke pannenkoek 3 el beslag in de pan en vorm met de achterkant van je lepel mooie ronde pannenkoeken van +/- 6 cm diameter. In een pannenkoekenpan van normale grootte kan je verschillende pannenkoeken tegelijk bakken. Bak de pannenkoekjes aan beiden kanten goudbruin (ongeveer 3-4 min per kant).
Serveer de pannenkoeken goed warm, samen met vers fruit, yoghurt, ahornsiroop, ...