Er kunnen nooit genoeg variaties zijn op pannenkoeken! Deze havermoutpancakes zijn super fluffy, easy om te maken en lekker gezond!
TIP: Maak meteen een grote stapel en vries de rest in. Zo heb je altijd een gezond en lekker ontbijtje op voorraad!
Gezonde pannenkoekjes met havermout en kokos
Heerlijk exotische pannenkoeken! Maak een stapel verse pannenkoekjes op zondagochtend en je hebt de rest van de week een heerlijk ontbijt voorradig!
12 stuks
Voorbereiding: 15 mins
Klaarmaken: 25 mins
MATERIAAL
- pannenkoekpan
INGREDIENTEN
- 150 g havermoutvlokken
- 50 g bloem
- 50 g kokosrasp
- 8 g bakpoeder
- 1 snuif zout
- 1 tl kaneelpoeder
- 1/2 tl baksoda
- 1 el appel azijn of citroensap
- 45 g appelmoes of plantaardige yoghurt
- 1 tl vanille-extract
- 400 ml kokosmelk of andere plantaardige melk
- plantaardige neutrale olie of bakboter (om de pancakes in te bakken)
INSTRUCTIES
- Maal de havermoutvlokken fijn (of gebruik kant-en-klaar havermeel). Doe havermout, bloem, kokosrasp, bakpoeder, zout en kaneelpoeder in een ruime mengkom en roer om. Voeg de baksoda en het appelazijn toe en laat dit even schuimen. Voeg vervolgens appelmoes, vanille-extract en kokosmelk toe aan de kom en meng met een garde tot een glad beslag.
- Verhit een scheutje olie of nootje bakboter in een pannenkoekenpan op een hoog vuur. Schep voor elke pannenkoek 3 el beslag in de pan en vorm met de achterkant van je lepel mooie ronde pannenkoeken van +/- 6 cm diameter. In een pannenkoekenpan van normale grootte kan je verschillende pannenkoeken tegelijk bakken. Bak de pannenkoekjes aan beiden kanten goudbruin (ongeveer 3-4 min per kant).
- Serveer de pannenkoeken goed warm, samen met vers fruit, yoghurt, ahornsiroop, ...
Krijg jij ook nooit genoeg van pannenkoeken? Check deze eens!
Klassieke vegan pannenkoeken (crêpes) met vanille
Met de meeste recepten voor vegan pannenkoeken maak je dikke, fluffy Amercian pancakes. Mmm, heel lekker natuurlijk! Maar ook ‘onze’ klassieke, dunnere pannenkoeken kan je…
American pancakes met tofu ricotta, bosbessen en citroen
Blueberry lemon-ricotta pancakes zijn in New York echt een fenomeen. Maar je hoeft niet naar the City te gaan om ze te kunnen smullen. Je…
Havermoutpannenkoeken met vanille en gekaramelliseerde appeltjes
Havermout is gezond en dus probeer ik het ‘s ochtends geregeld op het menu te zetten. Maar soms heb ik niet zo’n zin in ‘gewoon’…