Gezonde havermout pannenkoekjes met kokos en banaan

Er kunnen nooit genoeg variaties zijn op pannenkoeken! Deze havermoutpancakes zijn super fluffy, easy om te maken en lekker gezond!

TIP: Maak meteen een grote stapel en vries de rest in. Zo heb je altijd een gezond en lekker ontbijtje op voorraad! 

Gezonde havermout pannenkoekjes met kokos en banaan

Banaan + kokos = wat een gouden combinatie! En zeker in pannenkoekvorm! Maak een stapel verse pancakes op zondagochtend en je hebt de rest van de week een heerlijk ontbijt voorradig!
12 pancakes
Voorbereiding: 15 mins
Klaarmaken: 25 mins

PRINTEN

DELEN

MATERIAAL

  • pannenkoekpan

INGREDIENTEN

  • 150 g havermoutvlokken
  • 50 g bloem
  • 50 g kokosrasp
  • 5 g bakpoeder
  • 1/3 tl baksoda
  • 1 snuif zout
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 goed rijpe banaan
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 el appel azijn of citroensap
  • 400 ml kokosmelk
  • plantaardige neutrale olie of bakboter (om de pancakes in te bakken)

INSTRUCTIES

  • Maak de havermoutvlokken fijn in de keukenmachine (of gebruik kant-en-klaar havermeel). Doe havermout, bloem, kokosrasp, bakpoeder, zout en kaneelpoeder in een ruime mengkom en roer om. Pel de banaan en plet op een snijplank met een vork. Besprenkel de banaan met het citroensap. Voeg banaan, vanille-extract en kokosmelk toe aan de kom en meng met een garde tot een glad beslag. Het beslag is redelijk dik en dit hoort zo, maar je kan een scheutje kraantjeswater (of spuitwater) toevoegen om het beslag iets lichter te maken.
  • Verhit een scheutje olie of nootje bakboter in een pannenkoekenpan op een hoog vuur. Schep voor elke pancake 2 el beslag in de pan en vorm met de achterkant van je lepel mooie ronde pancakes van +/- 6 cm diameter. In een pannenkoekpan van normale grootte kan je verschillende pancakes tegelijk bakken. Bak de pannenkoekjes aan beiden kanten goudbruin (ongeveer 3-4 min per kant).
  • Serveer de pancakes goed warm. Het makkelijkst vind ik om eerst alle pancakes te bakken en ze vervolgens nog even warm te roosteren in een broodrooster. Zo worden ze heerlijk knapperig! Andere optie is om ze warm te houden in de oven op 100 °C.
  • Geef bij de pancakes eventueel stukjes vers fruit, yoghurt, ahornsiroop, ... Wat je maar lekker vindt!

Krijg jij ook nooit genoeg van pannenkoeken? Check deze eens!

Reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top