Go Back
+ servings

Gevulde aubergine uit de oven

Minder dan 15 minuten werk, maar oh zo lekker! Laat de oven het meeste werk doen en geniet van aubergines op hun best. Ideaal voor lichte lunch of verrassend voorgerecht.
2 personen
Voorbereiding: 15 mins
Klaarmaken: 40 mins

PRINTEN

DELEN

INGREDIENTEN

  • 2 aubergine
  • 100 g Violife Greek White (plantaardige fetakaas) (zie onderaan) of gebruik burrata, mozarella, halloumi,
  • 100 g vijgen neem verse of gedroogde vijgen (of dadels) naar gelang 't seizoen
  • 100 g kerstomaten of 35 g gedroogde tomaatjes (naar gelang 't seizoen)
  • 1/2 rode ui
  • 1 el verse basilicum
  • 2 el ahornsiroop (zie onderaan)
  • 1 el gedroogde oregano
  • olijfolie
  • peper & zout

INSTRUCTIES

  • Halveer de aubergines met het steeltje eraan in de lengte. Maak kruiselings inkepingen in het vruchtvlees, maar laat de schil heel. Leg de aubergines met de snijkant naar boven op een bakplaat. Bestrijk met olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster ca. 25 min. in de oven op 200 °C.
  • Snij intussen de rode ui in fijne ringen. Halveer de kerstomaten (of snijd de gedroogde tomaatjes in fijne reepjes). Snij de Violife Greek White in kleine blokjes. Snij de vijgen in partjes.
  • Haal de aubergines uit de oven en duw eerst de uiringen tussen de inkepingen. Vul de aubergines vervolgens met de tomaatjes, vijgen en Violife Greek White. Bestrooi met de oregano. Kruid af met peper en zout. Besprenkel tot slot met de ahornsiroop en plaats nogmaals 15 min in de oven. Verlaag de ovenstand naar 180 °C.
  • Haal de aubergines uit de oven. Strooi er de verse basilicum overheen. Serveer meteen. Lekker met een frisse groene salade en wat knapperig (look)brood erbij.