Go Back
+ servings

Homemade yoghurt naanbrood

Zelf naanbrood maken gaat snel & eenvoudig. En smaakt ook zovéél lekkerder dan naanbrood uit een pakje.
8 naanbroodjes
Voorbereiding: 25 mins
Klaarmaken: 1 hr

PRINTEN

DELEN

MATERIAAL

  • deegrol

INGREDIENTEN

Voor het deeg

  • 4 g gedroogde gist of 2 tl bakpoeder
  • 125 g lauw kraantjeswater
  • 10 g suiker
  • 385 g bloem
  • 6 g zout
  • 120 g ongezoete soja kwark of yoghurt
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl zacht paprikapoeder
  • 3 el verse koriander optioneel
  • arachideolie om te bakken

Voor de kruidenolie

  • 6 el olijfolie
  • 1/2 teentje knoflook
  • 2 tl za'atar (zie onderaan)
  • peper & zout

Voor de topping

INSTRUCTIES

Yoghurtnaan

  • Los de gist op in het water samen met de suiker. Laat even staan tot het mengsel wat begint te schuimen. Doe alle overige ingrediënten voor het deeg in een kom en meng door elkaar met een lepel. Voeg dan het gistmengsel toe en kneed met je handen tot een soepel deeg. Het deeg is goed als het lekker elastisch en iets plakkerig aanvoelt. Dek af en laat 1 u rijzen op een warme plaats (deze stap kan je overslaan als je bakpoeder i.p.v. gist gebruikt).
  • Maak intussen de kruidenolie door de olijfolie te mengen met de fijn gehakte knoflook en de za’atar. Breng het op smaak met wat peper en zout.
  • Haal het deeg na de rusttijd uit de kom en kneed nog even door. Verdeel het deeg hierna in 8 gelijke stukken. Rol ieder stuk uit op een met bloem bestoven werkvlak tot 3-4 mm dikte.
  • Laat een (grill)pan goed heet worden en doe hierin een scheut arachideolie.
  • Leg een lapje deeg in de hete pan. Bak het deeg in ongeveer 2-3 min per kant goudbruin.
  • Haal uit de pan en bestrijk onmiddellijk met de kruidenolie. Bestrooi met extra grof zout.

Topping

  • Hak het teentje knoflook fijn. Snijd de spinazie in reepjes. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan. Fruit de look kort aan. Voeg spinazie toe en laat slinken. Kruid met de nootmuskaat en peper en zout naar eigen smaak. Voeg ook de citroenzeste toe en roer om. Duw de spinazie naar de zijkanten van de pan en duw het vocht eruit.
  • Snij de tomaten in kleine blokjes. Verkruimel de Violife feta met je handen. Beleg elk naanbroodje met wat spinazie, tomaten en Violife feta. Warm desgewenst nog even op in de oven op 180 °C gedurende 5-10 min.