Go Back
+ servings

Pastasalade met geroosterde paprika, spinazie en (vegan) feta

Frisse pastasalade met veel groenten. Ideaal om mee te nemen in de zomerse lunchbox want zowel warm, lauw als koud erg lekker!
2 personen
Voorbereiding: 30 mins
Klaarmaken: 30 mins

PRINTEN

DELEN

INGREDIENTEN

  • 2 rode paprika
  • 150 g verse spinazie
  • 1 handje kerstomaten
  • 1 handje rucola
  • 100 g Violife Greek White (plantaardige fetakaas) (zie onderaan)
  • 120 g volkoren pasta naar keuze
  • 25 g pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el verse basilicum
  • 10 ml olijfolie
  • 1 el gedroogde oregano
  • peper & zout

INSTRUCTIES

  • Hak de knoflook fijn. Maak een kruidenolie door de olijfolie te mengen met de oregano en de helft van de fijn geperste knoflook. Kruid met peper en zout. Hou opzij.
  • Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en schik hierop de paprikahelften. Bestrijk de paprikahelften met de kruidenolie. Laat de paprikahelften gedurende 30 min roosteren in de oven op 200 °C (het is normaal dat het vel wat zwart kleurt).
  • Neem de paprikahelften uit de oven en laat even afkoelen. Verwijder vervolgens het vel van de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes. Hou apart.
  • Snij de spinazie in reepjes. Hak het basilicum fijn. Halveer de kerstomaatjes en rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder vetstof. Hou apart.
  • Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en roer er meteen de spinaziereepjes door. Door de hitte zal de spinazie slinken en zich met de pasta vermengen. Voeg ook nog wat extra olijfolie (of een eventueel restje van de kruidenolie) door het pasta-spinaziemengsel.
  • Voeg nu de paprikareepjes, kerstomaatjes, pijnboompitten en verse basilicum toe aan het pasta-spinaziemengsel. Meng goed om. Verkruimel ook de Violife feta erdoor en schik op een ruim bord. Werk af met een handje rucola.
  • Je kan deze salade gerust een dag van tevoren bereiden. Bewaar in dat geval afgedekt in de koelkast.