Go Back
+ servings

Kokoscurry met pompoen en kikkererwten

Geurige curry met weinig ingrediënten maar boordevol smaak. Maak à la minute of 1 dag op voorhand zodat alle smaken zich goed kunnen vermengen.
4 personen
Voorbereiding: 30 mins
Klaarmaken: 15 mins

PRINTEN

DELEN

MATERIAAL

  • wokpan

INGREDIENTEN

  • 600 g pompoen bv. butternut of hokkaido
  • 400 g voorgekookte kikkererwten
  • 40 g cashewnoten
  • 2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el verse gember
  • 1 tl mosterdzaad
  • 2 stengels citroengras
  • 1/2 el kardemompeul
  • 3-4 tl gele currypasta
  • 200 ml groentebouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 tl rietsuiker
  • 1-2 el vers limoensap
  • 1/2 bosje verse munt en/of verse koriander
  • 4 el kokosrasp optioneel, ter afwerking
  • arachideolie
  • peper & zout

INSTRUCTIES

  • Snij de pompoen in blokjes van ca. 2 cm (als je bio-pompoen gebruikt, hoef je de pompoen niet te schillen).
  • Pel de uien. Sipper 1 ui fijn en hak 1 ui in 6 parten (door de uien in verschillende dikte te snijden, voeg je wat textuur toe aan het gerecht). Hak de look fijn. Rasp de gember. Plet de kardemompeulen met de achterkant van een mes.
  • Verwarm wat arachideolie in een grote pan (of wok) op een medium-hoog vuur.
  • Voeg uien, look, gember, mosterdzaad, citroengras en kardemom toe. Bak 4-5 min, terwijl je af en toe roert.
  • Voeg de curry pasta toe en laat nog even bakken.
  • Voeg de pompoenblokjes en rietsuiker toe en wentel deze door de curry pasta. Laat 5 min bakken terwijl je af en toe roert.
  • Voeg groentebouillon en kokosmelk toe.
  • Breng aan de kook en voeg vervolgens kikkererwten en cashewnoten toe.
  • Zet het vuur lager en laat 15-20 min sudderen tot de pompoen zacht is. Kruid naar eigen smaak af met peper, zout en/of extra curry pasta.
  • Hak de munt fijn. Voeg, vlak voor het serveren, het verse limoensap en de munt toe.
  • Serveer heet. Werk eventueel af met wat kokosrasp. Dien op met wilde rijst en/of naanbrood.