Go Back
+ servings

Gemakkelijke ovenschotel met bloemkool, tomaat en basilicum

Easy Italian comfort food, maar dan in een gezond jasje!
4 personen
Voorbereiding: 25 mins
Klaarmaken: 1 hr

PRINTEN

DELEN

MATERIAAL

  • foodprocessor

INGREDIENTEN

  • 1 bloemkool
  • 300 ml tomatenpassata
  • 2 el tomatenconcentraat
  • 1 teentje knoflook
  • 2 handjes verse basilicum
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1/2 tl zacht paprikapoeder
  • 1/4 tl chilivlokken of cayennepoeder
  • 15 kerstomaten of 2-3 gewone tomaten
  • 180 g vegan mozarella of andere (smelt)kaas naar keuze zie notities 1.
  • olijfolie
  • peper & zout

INSTRUCTIES

  • Verdeel de bloemkool in roosjes. Verspreid ze over een bakplaat, besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster ze gaar in een voorverwarmde oven van 170 °C gedurende 30 min.
  • Doe intussen tomatenpassata, tomatenconcentraat, knoflook, basilicum, oregano, paprikapoeder, chili, 1/2 van de tomaten en 1/2 van de kaas in de blender en maal fijn. Kruid goed af met peper en zout.
  • Als de bloemkool gaar is, haal ze uit de oven en roer ze onder de tomatensaus. Doe het geheel hierna in een ruime ovenschotel.
  • Hak de resterende tomaatjes in stukken en strooi ze samen met de rest van de kaas over de schotel. Bak nogmaals 25-30 min in de oven op 170 °C. Serveer meteen. Geef er eventueel wat gekookte pasta, knapperig brood of een frisse groene salade bij.

Notities

1. Ik gebruikte een mengeling van  Violife Greek White en Violife Geraspte Mozarella