Gevulde paprika's met Griekse rijst en vegan spekjes
Mooi ogende paprika's die je snel & eenvoudig op tafel tovert. Ideaal als het in de week wat sneller moet gaan, maar je toch iets vers en lekker wil serveren!
4personen
Voorbereiding: 30mins
Klaarmaken: 45mins
PRINTEN
DELEN
INGREDIENTEN
Paprika's
4grote rode paprika's
150gGriekse rijst(orzo)
1groteui
2teentjesknoflook
4elverse peterselie
75gzwarte olijven (ontpit)
175gvegan spekjestype Vivera, o.a. bij AH (zie onderaan)
Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Leg ze met de holle kant naar beneden op een bakplaat. Strijk lichtjes in met wat olijfolie en rooster ze halfgaar in de oven op 200 °C gedurende 20 min. Laat hierna wat afkoelen, verwijder het los gekomen vel en leg de paprika's hierna in een ovenschaal.
Kook de Griekse rijst beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
Hak ui en look fijn. Snij peterselie en olijven fijn. Verhit een scheutje olie in een ruime pan. Fruit ui en look op een matig vuur tot de ui glazig is. Voeg de spekjes toe, laat even meebakken en zet hierna het vuur uit. Voeg de gekookte Griekse rijst, vegan kaas, fijn gehakte peterselie en olijven toe aan de pan met spekjes. Roer alles om en breng het geheel op smaak met peper en zout. Schep dit mengsel in de paprikahelften.
Maak nu een vlugge tomatensaus door alle ingrediënten voor de saus door elkaar te mengen in een kom met een garde. Kruid met peper en zout. Giet de saus over de paprika's en laat het geheel 30 min garen in de oven op 180 °C. Serveer met een frisse salade en wat knapperig brood.