Iedereen heeft zo zijn basisrecept om zelf hummus te maken. Dit is het mijne! Lukt altijd, is geen werk en zoveel lekkerder, voedzamer en goedkoper (!) dan kant-en-klare hummus uit de winkel.
Doe alle ingrediënten voor de hummus in de blender en mix fijn. Voeg koud kraantjeswater (en/of olijfolie) toe tot je de gewenste textuur bekomt. Proef en kruid naar smaak bij met peper & zout. Bewaar koel tot gebruik (je kan hummus tot 3 dagen bewaren in de koelkast in een afgesloten potje).
Crackers
Scheur of knip de tortilla's in stukjes van gewenste grootte en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Hak de look. Maak een kruidenolie met de olijfolie, look, het paprikapoeder, de oregano en tijm. Bestrijk de tortilla's hiermee en bestrooi tot slot met wat fleur de sel. Laat gedurende 5 min bakken in de oven op 180 °C tot de crackers krokant en goudbruin zijn. Laat even afkoelen en dien vervolgens op samen met de hummus.