Go Back
+ servings

Hummus met zelf gemaakte crackers

Iedereen heeft zo zijn basisrecept om zelf hummus te maken. Dit is het mijne! Lukt altijd, is geen werk en zoveel lekkerder, voedzamer en goedkoper (!) dan kant-en-klare hummus uit de winkel.
4 personen
Voorbereiding: 10 mins
Klaarmaken: 5 mins

PRINTEN

DELEN

MATERIAAL

  • foodprocessor

INGREDIENTEN

Hummus

  • 250 g voorgekookte kikkererwten
  • 2 el tahini (zie onderaan)
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 6 el citroensap
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1-2 tl ras-el-hanout (zie onderaan)
  • 1 snuifje cayennepoeder
  • peper & zout

Crackers

  • 2 tortillawrap
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl gedroogde tijm
  • fleur de sel (zie onderaan)

INSTRUCTIES

Hummus

  • Doe alle ingrediënten voor de hummus in de blender en mix fijn. Voeg koud kraantjeswater (en/of olijfolie) toe tot je de gewenste textuur bekomt. Proef en kruid naar smaak bij met peper & zout. Bewaar koel tot gebruik (je kan hummus tot 3 dagen bewaren in de koelkast in een afgesloten potje).

Crackers

  • Scheur of knip de tortilla's in stukjes van gewenste grootte en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Hak de look. Maak een kruidenolie met de olijfolie, look, het paprikapoeder, de oregano en tijm. Bestrijk de tortilla's hiermee en bestrooi tot slot met wat fleur de sel. Laat gedurende 5 min bakken in de oven op 180 °C tot de crackers krokant en goudbruin zijn. Laat even afkoelen en dien vervolgens op samen met de hummus.