Go Back
+ servings

Chips van boerenkool

Groene & gezonde chips! Drie van mijn favoriete woorden in 1 zin! Héél gemakkelijk en minder dan 5 min werk. Om lekker guilty free te knabbelen in de zetel!
4 personen
Voorbereiding: 5 mins
Klaarmaken: 25 mins

PRINTEN

DELEN

INGREDIENTEN

  • 1 stronk boerenkool
  • 4 el olijfolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • peper & zout

INSTRUCTIES

  • Neem de boerenkool. Rits de blaadjes van de stelen (gooi de stelen niet weg maar gebruik in een stoofpotje, stoemp of maak er een pesto van). Verscheur de grootste blaadjes in kleinere, hapklare stukjes.
  • Schik de blaadjes op een bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en sojasaus. Kruid met paprikapoeder, peper en zout. Roer voorzichtig om tot alle stukjes met olie en kruiden bedekt zijn.
  • Laat de boerenkool gedurende 25 min knapperig worden in de oven op 125 °C. Laat afkoelen. Je kan de chips gedurende enkele dagen bewaren in een luchtvrije doos.