Wraps met krokante kip, halloumi en mango

Wraps met krokante kip, halloumi en mango

4 personen
Voorbereiding: 30 mins
Klaarmaken: 10 mins

PRINTEN

DELEN

INGREDIENTEN

Komijn-paprika dressing

Wraps

  • 4 tortillawrap
  • 400 g kipfilet
  • 1 ei
  • 100 g halloumi
  • 1 mango
  • 1/5 ijsbergsla
  • 2 lente-ui
  • 80 g panko
  • 5 el arachideolie
  • peper & zout

INSTRUCTIES

Komijn-paprika dressing

  • Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar in een kom en kruid naar smaak met peper en zout. Zet koel tot gebruik.

Wraps

  • Snij de kipfilet in dunne plakjes en kruid met peper en zout.
  • Neem twee mengkommen. Klop het ei los in de ene kom en doe de panko in de andere kom. Haal de kipstukjes eerst door het eimengsel en vervolgens door de panko. Druk de panko goed aan en zorg dat de stukjes aan alle zijden goed met panko bedekt zijn. Verhit wat olie in een ruime pan op een middelhoog vuur en bak de kipstukjes gedurende 5 min aan elke kant of tot ze goudbruin zijn. Voeg wat extra olie toe indien nodig. Haal de stukjes uit de pan en kruid met zout. Hou warm.
  • Snij de halloumi in reepjes en bak zeer kort op een heet vuur in een pan zonder vetstof (+/- 1 min aan elke kant).
  • Schil en snij de mango in dunne plakjes. Snij ijsbergsla en lente-ui in reepjes.
  • Verwarm de tortilla's zeer kort op een middelhoog vuur in een pan zonder vetstof of gedurende 30 sec in de microgolfoven. Bestrijk elke tortilla met een laagje dressing. Leg daarop wat kip, halloumi, mango, ijsbergsla en lente-ui. Vouw de tortila dicht en serveer meteen.
Scroll to Top