Neem een ruime kom. Meng havermoutvlokken, zout, basterdsuiker, pompoenpitten, zonnebloempitten en lijnzaad onder elkaar.
Doe pecannoten, walnoten, hazelnoten en amandelen in de blender en hak grof (of doe dit met een mes). Voeg de gehakte noten toe aan de havermout.
Smelt de kokosolie . Voeg toe aan de havermout, samen met speculaaskruiden, vanille-extract en ahornsiroop. Roer goed om tot alle havermout en noten een beetje 'nat' ogen.
Spreid de granola uit op een bakplaat en druk goed aan met de achterkant van een lepel.
Bak de granola in 30 min goudbruin in de oven op 180 °C. Roer de granola elke 10 min om met een lepel. Druk telkens opnieuw goed aan. Op het einde van de baktijd voeg je amandel- en kokosschilfers toe. Laat nog 5 min verder bakken. Draai nadien de oven uit en laat de granola nog 30 min rusten in de oven met de deur op een kier. Haal vervolgens de granola uit de oven en laat volledig afkoelen. Nadien kan je met behulp van een lepel de brokken granola losmaken.
Hak intussen de speculoosjes en chocolade fijn met een mes. Roer deze lekkernijen onder de granola. Voeg eventueel nog wat gedroogde bloemetjes toe ter versiering.
Bewaar de granola in een goed afgesloten pot en liefst op een koele en donkere plaats. Zo blijft ie zeker 6 weken goed.