Go Back
+ servings

Romige pasta met vegan kipstukjes, citroen en kappertjes

Superlekkere, makkelijke & originele pasta die je in minder dan een halfuur op tafel tovert!
4 personen
Voorbereiding: 30 mins

PRINTEN

DELEN

INGREDIENTEN

  • 300 g volkoren spaghetti
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 1/2 el kappertjes
  • 1 wortel
  • 2 stengels bleekselder
  • 1 courgette
  • 300 g vegan kipstukjes
  • 1/2 citroen
  • 250 ml sojaroom
  • 1 el gedroogde tijm of rozemarijn
  • 1/3 tl kerriepoeder en/of kurkuma
  • 1 1/2 el maïzena of (vloeiende) bloem
  • 2 el olijfolie
  • peper & zout

INSTRUCTIES

  • Kook de spaghetti beetgaar. Giet af. Bewaar 200 ml kookvocht om straks de saus mee af te werken. Giet een straaltje olijfolie door de gare spaghetti en hou opzij.
  • Pel look en ui en snipper fijn. Snij ook de wortel, selder en courgette in fijne blokjes.
  • Verwarm de olijfolie in een ruime koekenpan. Als de olie warm is, voeg look, ui, wortel, selder, courgette en kappertjes toe en laat 3 min fruiten, terwijl je af en toe roert. Voeg dan de vegan kipstukjes toe en laat nogmaals 2 min bakken.
  • Pers intussen de citroen en rasp de zeste. Voeg beide toe aan de pan en roer nog eens goed om.
  • Voeg hierna de maïzena en de sojaroom toe. Roer om. Voeg vervolgens het kookvocht van de spaghetti langzaam toe, terwijl je de saus laat inbinden. Breng op smaak met de gedroogde tijm, kerriepoeder, peper & zout.
  • Roer tot slot de gare spaghetti door de saus en warm alles nog even goed door.
  • Geef eventueel wat plantaardige geraspte kaas bij de pasta.