Go Back
+ servings

Vegan hummus van zoete aardappel

Sometimes all you need is a big bowl of hummus!
4 personen
Voorbereiding: 15 mins
Klaarmaken: 25 mins

PRINTEN

DELEN

MATERIAAL

  • foodprocessor

INGREDIENTEN

  • 400 g zoete aardappel
  • 1 kleine ui
  • 1 el olijfolie
  • 250 g voorgekookte kikkererwten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el tahini
  • 6-8 el citroensap
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl ras-el-hanout
  • 1/3 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 snuifje cayennepoeder

INSTRUCTIES

  • Boen de zoete aardappel schoon. Je hoeft hem niet te schillen. Snij de aardappel in kleine blokjes. Doe de blokjes in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Rooster de aardappel beetgaar in 25 min op 190 °C. Laat nadien even afkoelen.
  • Doe hierna alle ingrediënten samen in de blender en mix fijn. Voeg koud kraantjeswater en eventueel een klein scheutje olijfolie toe tot je de gewenste textuur bekomt. Proef en kruid naar smaak bij met peper & zout. Bewaar koel tot gebruik (je kan de hummus tot 3 dagen bewaren in de koelkast in een afgesloten potje).
  • Werk af met toppings naar keuze: verse koriander, noten, pitten, zaden, geroosterde uitjes, grof zout, ...