Go Back
+ servings

Feestelijke glaasjeshapjes met vegan 'tonijn' salade

Feestelijke klassieker in een plantaardig jasje! Deze glaasjeshapjes zijn geïnspireerd op tonijnsalade, maar bevatten stiekem keiveel kikkererwten. Da's lekker, diervriendelijk én gezond dus!
8 glaasjes
Voorbereiding: 15 mins

PRINTEN

DELEN

INGREDIENTEN

  • 250 g voorgekookte kikkererwten
  • 1 1/2 norivel
  • 1 stengel bleekselder (optioneel)
  • 1/3 ui
  • 1 el verse dille of verse bieslook (optioneel)
  • 1 el kappertjes
  • 1 augurk
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el veganaise (plantaardige mayonaise)
  • 1 el ongezoete (!) plantaardige yoghurt natuur
  • peper & zout

INSTRUCTIES

  • Doe de kikkererwten in een zeef, spoel af en laat goed uitlekken. Doe ze hierna in een mengkom en plet ze grof met een vork. Het is niet de bedoeling dat het moes wordt; er mogen nog wat grotere stukken tussenzitten.
  • Snij het norivel in zeer kleine stukjes (dit gaat makkelijkst als je het norivel eerst in reepjes knipt met een schaar en vervolgens verder fijn knipt in een hoog glas).
  • Snij selder, ui, dille, kappertjes en augurk in zeer fijne stukjes.
  • Doe alle ingrediënten bij de kikkererwten en roer voorzichtig om. Kruid naar smaak af met peper en zout.
  • Serveer de 'tonijn'salade in feestelijke glaasjes of op een toastje.