Go Back
+ servings

Witte koolsalade (cole slaw) met appel, rozijntjes en kerrie

Lekkere en originele wintersalade met zoete appel & rozijntjes en een pittige toets van kerrie. Ideaal als verfrissend bijgerecht of lichte lunch!
4 personen
Voorbereiding: 15 mins

PRINTEN

DELEN

INGREDIENTEN

  • 50 g rozijnen of cranberries
  • 1 (kleine) witte kool
  • 50 g walnoten of amandelen, hazelnoten, ...
  • 1 (zoete) appel of peer
  • 4 el ongezoete soja kwark of yoghurt
  • 2 el veganaise (plantaardige mayonaise)
  • 1 1/2 el appel azijn of citroensap
  • 1 tl mosterd
  • 1 1/2 el ahornsiroop
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • peper & zout

INSTRUCTIES

  • Doe de rozijntjes in een kommetje met lauw water en laat 10 min wellen. Verwijder intussen de harde voet van de witte kool. Snij hem in twee en snipper vervolgens in zeer dunne reepjes (gebruik eventueel de foodprocessor als je dit sneller/handiger vindt). Hak de noten grof. Doe kool en noten in een ruime slakom. Giet de rozijntjes af, laat uitlekken en doe ze bij de kool.
  • Snij dan de appel in vieren. Verwijder het klokhuis en snij elk kwart vervolgens in dunne lange reepjes en doe bij de kool.
  • Maak de slasaus: doe yoghurt, veganaise, appelazijn, mosterd, ahornsiroop, kerrie & kurkuma in een kommetje en meng door elkaar tot je een gladde saus bekomt. Kruid af naar smaak met peper en zout.
  • Meng de saus vlak voor het serveren voorzichtig onder de witte kool. Serveer meteen.