Los de gist samen met de suiker op in het lauwe water. Roer goed om en laat even staan.
Meng intussen alle overige ingrediënten samen in een ruime mengkom. Voeg het gistmengsel toe. Kneed tot een soepel deeg. Voeg eventueel wat extra bloem toe als het deeg te plakkerig is. Het deeg moet vlot van de kom loslaten en luchtig aanvullen. Voeg, als je dat lekker vindt, wat extra kruiden naar keuze toe aan het deeg. Bv. kaneel voor een zoete toets, kerrie en komijn voor oosterse smaken, oregano of tijm voor mediterraans, ...
Laat het deeg gedurende 50 min rijzen onder een handdoek op een warme, tochtvrije plaats.
Verdeel het deeg vervolgens in 4 gelijke porties van +/- 50 gram. Maak van elke portie een bolletje. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schik de bolletjes hierop. Laat voldoende plaats tussen elk bolletje. Bedek de bolletjes met een tweede vel bakpapier en duw de bolletjes plat.
Laat de stukjes deeg opnieuw, tussen het boterpapier, rusten en rijzen gedurende minstens 30 min.
Maak met behulp van een mes 3 overlangse inkepingen in elk broodje. Bak de pittabroodjes gedurende 12 minuten in een voorverwarmde oven van 160 °C. Toast de pittabroodjes, vlak voor het serveren, goudbruin en knapperig in een broodrooster (of onder de oven grill).