Vegan wrap-hapjes met kruidenkaas en avocado

De tijd dat wie plantaardig eet alleen maar stukjes – in het beste geval verse – rauwkost voorgeschoteld kreeg bij de apéro, ligt gelukkig achter ons. Vandaag vind je in veel winkels lekkere, kant-en-klare plantaardige spreads, ovenhapjes, frituursnacks enz. Maar soms is het ook fijn om zelf iets te maken. Helemaal fijn wordt het als jouw zelf gemaakte borrelhapje ook nog eens gezond én heel snel en makkelijk klaar te maken is. 

Dit wrap-hapje is ideaal voor feestjes: het is klaar op amper 15 min en je kan het ook helemaal vooraf maken zodat je op het moment zelf enkel de wrap moet snijden en schikken op een leuk bordje. Voor het serveren heb je twee opties: ofwel leg je elk wrap-hapje op zijn kant, dan zien ze er een beetje uit als sushi, ofwel laat je de hapjes rechtop staan en steek je er eventueel een prikkertje in. Op de foto zie je de beide opties.

De vulling van dit wrap-hapje is een leuke combinatie van eenvoudige ingrediënten: avocado, zongedroogde tomaatjes, lente-ui, veldsla. De hoofdrol is weggelegd voor de plantaardige kruidenkaas! Er bestaan intussen heel wat merken die kant-en-klare plantaardige kruidenkazen aanbieden. De samenstelling wisselt: vaak zijn ze gemaakt op basis van (gefermenteerde) cashewnoten. Andere zijn op basis van kokosolie. Voor dit gerecht gebruikte ik de plantaardige kruidenkaas van Nurishh, met zonnebloempitten als basis. Heel lekker van smaak en bovendien ook een goede samenstelling met veel eiwitten.

Je plantaardige kruidenkaas liever zelf maken? Helemaal mogelijk. Hoe je dat doet, lees je hier op de blog

 

Vegan wrap-hapjes met kruidenkaas en avocado

Een lekker en dummy-chef proof vegan aperitiefhapje met wraps, kruidenkaas, avocado, zongedroogde tomaten, lente-ui en veldsla. Een feestje om op tafel te zetten!
8 hapjes
Voorbereiding: 15 mins

PRINTEN

DELEN

INGREDIENTEN

  • 1 tortillawrap
  • 3 el vegan kruidenkaas (zie tips onderaan)
  • 1 handje veldsla of (baby)spinazie
  • 1/2 lente-ui of sjalot
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 1 /2 el pijnboompitten
  • 1/3 avocado
  • peper en zout

INSTRUCTIES

  • Rooster de pijnboompitjes in een pan zonder vetstof op een matig vuur tot ze goudbruin zijn. Hou opzij.
  • Snij de lente-ui en zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Pel de avocado en snij in dunne plakjes.
  • Besmeer de wrap met de kruidenkaas.
  • Verdeel veldsla, lente-ui, tomaatjes, pijnboompitten en avocado over de wraps. Kruid met wat peper en zout. Rol de wraps stevig op en snij er vervolgens plakjes van met een dikte van +/- 1,5 cm. Serveer meteen of bewaar de wrap in de koelkast en snij hem aan vlak voor het serveren.

Kruidenkaas

Er bestaan heel wat merken die kant-en-klare plantaardige kruidenkazen aanbieden. Meestal zijn ze gemaakt op basis van (gefermenteerde) cashewnoten. In de BioPlanet vind je bijvoorbeeld…

Op zoek naar meer leuke hapjes? Probeer deze ook eens!

Reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Welkom!

Hoi, ik ben Claudia! Met mijn blog Claudia’s Food Court wil ik mijn liefde voor plantaardig koken en eten met jullie delen. Je vindt hier zowel lekkere recepten als allerlei tips & tricks om de stap te zetten naar een (meer) plantaardige levensstijl. Veel lees- en kookplezier! Meer weten?

Populaire recepten

Scroll to Top