Superlekkere en zeer eenvoudige pizza die je in een mum van tijd op tafel tovert! Yes, I like that! Voor de bodem zijn we dit keer lekker lui en gebruiken we een kant-en-klaar vel bladerdeeg. Voor de hummus kan je kiezen: ofwel koop je de hummus kant-en-klaar ofwel maak je die zeer eenvoudig zelf met dit basisrecept.
Voor de rest van het beleg kan je variëren naar gelang van wat ‘t seizoen heeft te bieden en wat jij lekker vindt. Zuiderse groentjes, zoals courgette, aubergine & paprika zijn erg lekker op deze hummus pizza, maar ook meer winterse groenten zoals champignons, spinazie en worteltjes geven zeker een mooi resultaat . Zorg wel dat je de groentjes altijd even vooraf grilt of bakt, zodat alles mooi gaar is als de pizza uit de oven komt.
Snelle pizza met hummus en gegrilde groenten
MATERIAAL
- bakplaat
INGREDIENTEN
- 1 rol (vegan) bladerdeeg
- 200 g hummus (zie notities 1.)
- 1/2 aubergine
- 1/2 courgette
- 1 rode paprika
- 1/2 rode ui
- 150 g kerstomaten of gewone tomaten
- 150 g (voorgekookte) kikkererwten
- 1 el ras-el-hanout
- 2 el verse basilicum of peterselie
- olijfolie
- peper & zout
INSTRUCTIES
- Snij de aubergine en courgette in rondjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij in stukjes. Snij de ui in fijne ringen.
- Schik de groenten op een ruime ovenplaat en bestrijk ze met een beetje olijfolie. Kruid met peper en zout. Gaar ze voor gedurende 20 min in de oven op 180 °C. Rol het vel bladerdeeg uit over een bakplaat en bak gedurende 10 min mee in de oven samen met de groenten.
- Terwijl de groenten en de bladerdeeg voorbakken in de oven, kan je de kerstomaatjes halveren. Doe ze in een kom, samen met de kikkererwten en ras-el-hanout. Roer om.
- Haal groenten en bladerdeeg uit de oven. Besmeer het vel bladerdeeg met de hummus. Verdeel hierover de gegrilde aubergine, courgette, paprika en ui. Verdeel ook de kerstomaatjes en kikkererwten over de pizza. Besprenkel met een beetje olijfolie en kruid af met peper en zout.
- Bak de hummus pizza gaar en goudbruin in de oven op 180 °C in ongeveer 20-25 min.
- Haal uit de oven, strooi er de verse basilicum over en serveer meteen.
Notities
Ras-el-hanout
Ras-el-hanout is een Noord-Afrikaanse kruidenmengeling die bestaat uit meer dan 20 kruiden (sommige varianten kunnen zelfs oplopen tot 40 kruiden of meer). Er is geen…
Hou je van deze hummus pizza? Dan vind je dit misschien ook lekker!
Pizza (pronto!) met witte bodem en peterselie-olie
Dit is wellicht de lekkerste pizza die ik ooit heb gemaakt! Ik ben gek op pizza, maar die moet wel aan een aantal standaarden voldoen: de…
Wraps met pittige hummus, gemarineerde worteltjes en vegan ei
Overheerlijk, origineel en nog eens gezond ook! Deze wraps met vulling van pittige hummus, frisse worteltjes en kruidige vegan ei hebben het allemaal! Nu het…
Hummus met zelf gemaakte crackers
Kikkererwten zijn zeer populair in de plantaardige keuken. En terecht! Kikkererwten zijn niet alleen erg voedzam, maar ook nog eens zeer lekkere peulvruchten die je…