Romige pasta met vegan kipstukjes, citroen en kappertjes

Deze heerlijke pasta is per toeval ontstaan, op basis van restjes in de koel- en voorraadkast! Zo ontstaan vaak de beste ideeën en de origineelste, nieuwe recepten! Ik ben echt helemaal fan van deze pasta:

  • deze pasta zit boordevol met fijne groentjes, die je makkelijk kan variëren: ik gebruikte wortel, selder en courgette maar probeer gerust andere groenten of voeg nog extra’s toe. Ik denk dat bv. champignons, broccoli in fijne roosjes en erwtjes ook heel lekker zijn in deze pasta!
  • deze pasta is ook supermakkelijk om te maken en erg snel klaar! Ideaal voor ‘s avonds snel even in de week, maar toch ook speciaal genoeg om in ‘t weekend te serveren aan je gasten!
  • de zure toetsen van citroen & kappertjes maken deze pasta erg fris en toch niet ietsje specialer dan anders! 

Als vleesvervanger gebruikte ik de vegan kipstukjes van de Vegetarische Slager, o.a. te koop in AH en Delhaize. Maar varieer gerust met andere vleesvervangers, zoals bv. vega (soja)gehakt of gebruik voorgekookte kikkererwten! 

Romige pasta met vegan kipstukjes, citroen en kappertjes

Superlekkere, makkelijke & originele pasta die je in minder dan een halfuur op tafel tovert!
4 personen
Voorbereiding: 30 mins

PRINTEN

DELEN

INGREDIENTEN

  • 300 g volkoren spaghetti
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 1/2 el kappertjes
  • 1 wortel
  • 2 stengels bleekselder
  • 1 courgette
  • 300 g vegan kipstukjes
  • 1/2 citroen
  • 250 ml sojaroom
  • 1 el gedroogde tijm of rozemarijn
  • 1/3 tl kerriepoeder en/of kurkuma
  • 1 1/2 el maïzena of (vloeiende) bloem
  • 2 el olijfolie
  • peper & zout

INSTRUCTIES

  • Kook de spaghetti beetgaar. Giet af. Bewaar 200 ml kookvocht om straks de saus mee af te werken. Giet een straaltje olijfolie door de gare spaghetti en hou opzij.
  • Pel look en ui en snipper fijn. Snij ook de wortel, selder en courgette in fijne blokjes.
  • Verwarm de olijfolie in een ruime koekenpan. Als de olie warm is, voeg look, ui, wortel, selder, courgette en kappertjes toe en laat 3 min fruiten, terwijl je af en toe roert. Voeg dan de vegan kipstukjes toe en laat nogmaals 2 min bakken.
  • Pers intussen de citroen en rasp de zeste. Voeg beide toe aan de pan en roer nog eens goed om.
  • Voeg hierna de maïzena en de sojaroom toe. Roer om. Voeg vervolgens het kookvocht van de spaghetti langzaam toe, terwijl je de saus laat inbinden. Breng op smaak met de gedroogde tijm, kerriepoeder, peper & zout.
  • Roer tot slot de gare spaghetti door de saus en warm alles nog even goed door.
  • Geef eventueel wat plantaardige geraspte kaas bij de pasta.

Room

Er bestaan verschillende plantaardige varianten voor room op basis van koemelk: er is plantaardige room op basis van soja, haver, cashew, kokos, … Het is…

Kip

Vandaag is het heel gemakkelijk om kip op plantaardige wijze te vervangen. Vegan kipstukjes, kipnuggets & kipfilets zijn nu bijna in elke supermarkt te koop….

Pastalover? Dan moet je deze ook eens proberen!

Reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Welkom!

Hoi, ik ben Claudia! Met mijn blog Claudia’s Food Court wil ik mijn liefde voor plantaardig koken en eten met jullie delen. Je vindt hier zowel lekkere recepten als allerlei tips & tricks om de stap te zetten naar een (meer) plantaardige levensstijl. Veel lees- en kookplezier! Meer weten?

Populaire recepten

Scroll to Top