Pastasalade van wortel, rode biet en dragon

Jonge worteltjes vind ik echt zo lekker! Als ze in ‘t seizoen zijn, probeer ik ze in zoveel mogelijk gerechten te verwerken. Dit gerecht is een van mijn favoriete lunch salades als ik weinig tijd heb. Zowel de salade als de dressing vragen weinig werk en toch zijn de smaken heerlijk verrassend. Wat de groenten in de salade betreft, kan je gerust experimenteren. Ook courgette & paprika’s zijn heel lekker in combinatie met de zachte kerriedressing. O ja, en gooi zeker het loof van de worteltjes niet weg. Daar maak je gewoon even een heerlijke homemade groene pesto van! Hoe doe je dat? Dat lees je hier!

Pastasalade van wortel, rode biet en dragon

Zomerse pastasalade met jonge worteltjes & rode bietjes. Een lekker frisse kerriedressing erbij en, hop, een heerlijke lunch is klaar!
4 personen
Voorbereiding: 20 mins

PRINTEN

DELEN

INGREDIENTEN

Salade

  • 250 g griekse rijst
  • 1 rode ui
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 6 jonge wortelen
  • 2-3 (ongekookte) rode biet
  • 1 el gedroogde dragon of 2-3 el fijn gehakte verse dragon
  • 2 lente-ui
  • olijfolie
  • peper & zout

Dressing

  • 4 el ongezoete soja kwark of yoghurt of andere ongezoete plantaardige yoghurt (zie onderaan)
  • 2-3 el kerriepoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el citroensap of (appel)azijn
  • peper & zout

INSTRUCTIES

Dressing

  • Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar in een kom en kruid, naar eigen smaak, met peper en zout. Bewaar in de koelkast tot gebruik.

Salade

  • Snipper ui en look fijn.
  • Schil de rode bietjes. Snij wortelen en bietjes in zeer fijne stukjes.
  • Zet een pan op een middelhoog vuur en doe hierin een scheut olijfolie. Fruit ui en look in de olie tot de ui glazig is. Voeg dan de wortelstukjes toe en laat 5 min zachtjes stoven, terwijl je af en toe roert.
  • Voeg dan de wortelstukjes toe en laat 10 min zachtjes stoven, terwijl je af en toe roert. Voeg eventueel een scheutje water toe om te voorkomen dat de worteltjes zouden aanbakken. Haal na 10 min de pan van het vuur. Kruid met de dragon, peper en zout. Laat het geheel eventjes afkoelen.
  • Kook de griekse rijst beetgaat. Voeg 2 min voor het einde van de kooktijd de stukjes biet toe en laat nog 2 min meekoken. Giet vervolgens de rijst en de bietjes af. Voeg ze toe aan de worteltjes en meng alles goed om.
  • Hak de lente-ui fijn. Meng onder de salade. Serveer de salade warm, lauw of koud. Geef er de zachte kerriedressing bij.

Yoghurt en kwark

Er bestaan heel veel plantaardige varianten voor yoghurt en kwark: op basis van soja, haver, amandelen, kokos, … Het is aan jou om te experimenteren…

Reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Welkom!

Hoi, ik ben Claudia! Met mijn blog Claudia’s Food Court wil ik mijn liefde voor plantaardig koken en eten met jullie delen. Je vindt hier zowel lekkere recepten als allerlei tips & tricks om de stap te zetten naar een (meer) plantaardige levensstijl. Veel lees- en kookplezier! Meer weten?

Populaire recepten

Scroll to Top