Halloumi kaas

Het plantaardige merk Violife heeft een kant-en-klare plantaardige halloumi ‘kaas’ in haar gamma, op basis van kokosolie. Ik ben razend benieuwd om deze eens te proberen, maar heb hem tot nog toe helaas nog nergens bij ons in de winkel gezien! Mocht je deze spotten, laat het me dan zeker weten. Tot dan, maken we zelf onze vegan halloumi ;-), op basis van tofu. 

Dit heb je nodig om zelf vegan halloumi te maken (voor 4 personen):

Giet de tofu af en druk al het vocht eruit. Halveer het blok en leg de beide helften tussen een schone keukenhanddoek of enkele vellen keukenpapier. Leg hierop een stevig gewicht (bv. een kookpot of een dik boek) en laat gedurende enkele minuten goed uitlekken. Snij de tofu in kleinere plakken en schik op een bord.

Neem een kleine mengkom en meng hierin edelgist, citroensap, olie en zout. Bestrijk elk stuk tofu langs alle zijden met dit mengsel. Dek af en laat minstens 2 uur marineren in de koelkast.
 
Haal nadien de tofu uit de koelkast. Doe de panko in een ondiep bord en paneer de plakken tofu langs alle kanten. Druk de panko goed aan. Verwarm een pan op een matig tot hoog vuur en doe hierin een flinke scheut (kokos)olie. Bak elk stukje tofu aan weerszijden gedurende 2-3 min tot alle kanten goudbruin zijn. Bak niet te veel stukjes ineens, zodat de stukjes elkaar niet raken tijdens het bakken. Serveer meteen. 

Welkom!

Hoi, ik ben Claudia! Met mijn blog Claudia’s Food Court wil ik mijn liefde voor plantaardig koken en eten met jullie delen. Je vindt hier zowel lekkere recepten als allerlei tips & tricks om de stap te zetten naar een (meer) plantaardige levensstijl. Veel lees- en kookplezier! Meer weten?

Populaire recepten

Scroll to Top