Gezonde bounty balls (glutenvrij!)

Alles aan deze powerballetjes is zalig: de smaak (precies een Bounty !), de voedingswaarde (helemaal niet zoals een Bounty !) en de bereiding (keisnel, heel eenvoudig en met weinig ingrediënten)! Daar komt nog eens bovenop dat deze balletjes 100% plantaardig én glutenvrij zijn. Iedereen kan er dus van mee smullen! Het recept hieronder is een basisrecept dat je gemakkelijk kan aanpassen, naar gelang van wat je in huis hebt. In plaats van amandelpasta kan je gelijk welke andere noten- of zadenpasta gebruiken. Lust je geen kokos? Vervang dan door ander notenschaafsel! Laat je creativiteit maar de vrije loop! De balletjes barsten van de positieve voedingsstoffen en zijn vrij van alles wat we liever niet in ons lijf willen. Géén (verzadigde en dierlijke) vetten en géén (geraffineerde) suikers dus! Gewoon pure, eerlijke ingrediënten! De balletjes kan je makkelijk op voorhand maken voor een feestje, pic-nic, of in het weekend zodat je tijdens de week altijd een gezonde snack voorhanden hebt. De balletjes bewaren gerust enkele weken in de koelkast, of vries ze in en ontdooi de portie die je nodig hebt!

Gezonde bounty balls (glutenvrij!)

Powerballetjes met de smaak van bounty maar vol met positieve voedingsstoffen! Klaar in een handomdraai & gemakkelijk om mee te nemen. Ideaal na het sporten of als tussendoortje.
20 bounty balls
Voorbereiding: 10 mins

PRINTEN

DELEN

MATERIAAL

  • foodprocessor

INGREDIENTEN

  • 10 medjool dadels
  • 80 g kokosrasp + extra om de balletjes in te rollen
  • 4 el amandelmeel (kan je kant-en-klaar kopen of zelf maken door amandelen heel fijn te malen in de blender)
  • 2 el rauw cacaopoeder (zie onderaan)
  • 4 el amandelpasta (zie onderaan)
  • 1 flinke snuif zout
  • 1 scheutje kraantjeswater

INSTRUCTIES

  • Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en blend tot alles goed is gemengd. Voeg een scheutje water toe tot je een smeuïge, maar stevige consistentie hebt. Rol met je handen balletjes. Doe wat kokosrasp op een bord en rol elk balletje door de kokosrasp. Bewaar de bounty balls in een luchtdicht afgesloten bakje in de koelkast. Zo blijven ze zeker 5 dagen goed. Je kan ze ook invriezen!

Rauw cacaopoeder

Rauw cacaopoeder wordt gewonnen uit cacaobonen en is de grondstof voor het maken van chocolade.  Verwar het dus zeker niet met poeder om chocolademelk te…

Amandelpasta – Amandelboter

Amandelpasta of amandelboter is niets meer dan amandelen die gedurende lange tijd zijn gemalen in de blender. Je kan dit kant-en-klaar in de winkel kopen….

Reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Welkom!

Hoi, ik ben Claudia! Met mijn blog Claudia’s Food Court wil ik mijn liefde voor plantaardig koken en eten met jullie delen. Je vindt hier zowel lekkere recepten als allerlei tips & tricks om de stap te zetten naar een (meer) plantaardige levensstijl. Veel lees- en kookplezier! Meer weten?

Populaire recepten

Scroll to Top