Gehakt

In de winkel vind je verschillende soorten kant-en-klaar plantaardig gehakt. Het is aan jou om te experimenteren en te ondervinden welke soorten je het lekkerste vindt.

Er is wel een verschil tussen droge en natte varianten. 

Om in sauzen te verwerken, kies ik voor de droge ‘rul’varianten. Persoonlijk hou ik wel van de vegan rulstukjes van Albert Hein. Ook de Vegetarische Slager heeft lekker plantaardig rulgehakt. Beiden zijn op basis van soja en bevatten extra vitamine B12. Als alternatief kan je ook voorgekookte linzen of kikkererwten gebruiken. Zij geven een soortgelijke textuur aan je gerecht als vegan gehakt! 

Wil je een echte burger maken of gehaktballetjes rollen, dan kies je beter voor een iets nattere vegan gehakt variant. Zoals bijvoorbeeld het Garden Gourmet Incredible gehakt , dat je o.a. vindt bij Albert Heijn. 

Welkom!

Hoi, ik ben Claudia! Met mijn blog Claudia’s Food Court wil ik mijn liefde voor plantaardig koken en eten met jullie delen. Je vindt hier zowel lekkere recepten als allerlei tips & tricks om de stap te zetten naar een (meer) plantaardige levensstijl. Veel lees- en kookplezier! Meer weten?

Populaire recepten

Scroll to Top