Gebakken prei met vegan feta, peterselie en noten

Een lekker eenvoudig veggie gerechtje met prei in de hoofdrol! Je eet het als voorgerecht of lichte lunch (eventueel met wat knapperig brood erbij) of als onderdeel van een ruimere (groenten)maaltijd! De inspiratie voor dit gerecht komt van Pascale Naessens: met een beperkte ingrediëntenlijst dus ;-). En soms hoeft het inderdaad niet meer te zijn, toch?!

Gebakken prei met vegan feta, peterselie en noten

Heerlijk eenvoudig gerechtje met prei in de hoofdrol. Vraagt minder dan 10 minuten werk en is toch origineel en verrassend van smaak.
2 personen
Voorbereiding: 10 mins
Klaarmaken: 20 mins

PRINTEN

DELEN

INGREDIENTEN

  • 5 stengels prei
  • 200 g Violife Greek White (plantaardige fetakaas) (zie onderaan)
  • 50 g verse peterselie
  • 25 g amandelen
  • 25 g hazelnoot
  • 25 g pompoenpitten
  • 25 g zonnebloempitten of pijnboompitten
  • olijfolie
  • (vers geraspte) nootmuskaat
  • peper & zout

INSTRUCTIES

  • Snij het bovenste, harde groene deel van de prei (gooi deze niet weg, maar maak er (prei)soep van!). Snij het overgebleven witte deel van de prei in twee stukken. Snij elk stuk overlangs in 2 zodat 2 gelijke helften ontstaan.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime braadpan op een matig tot hoog vuur. Bak hierin de prei met de platte kant naar beneden gedurende enkele minuten tot elk stronkje licht bruin kleurt. Draai vervolgens om een kruid flink met peper, zout en vers geraspte nootmuskaat.
  • Giet kraantjeswater in de pan totdat de prei voor de helft onder water staat. Zet het vuur wat lager. Dek de pan af en laat de prei zacht sudderen gedurende 10 min.
  • Verbrokkel intussen de Violife Greek White met je handen in een kom. Hak de peterselie en alle noten en pitten grof en meng onder de feta. Voeg een klein scheutje olijfolie toe aan het feta-notenmengsel en kruid af met peper en zout.
  • Neem een ruime ovenschaal en schik hierop de gebakken preistronkjes mooi naast elkaar met de open kant naar boven. Doe het feta-notenmengsel eroverheen.
  • Laat het geheel nog even goed warm en knapperig worden in de oven op 180 °C gedurende 5-10 min.

Fetakaas

Het merk Violife heeft een heel lekkere plantaardige fetakaas, genaamd Violife Greek White. Het is een 100% plantaardige kaas op basis van kokosolie. De textuur…

Reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Welkom!

Hoi, ik ben Claudia! Met mijn blog Claudia’s Food Court wil ik mijn liefde voor plantaardig koken en eten met jullie delen. Je vindt hier zowel lekkere recepten als allerlei tips & tricks om de stap te zetten naar een (meer) plantaardige levensstijl. Veel lees- en kookplezier! Meer weten?

Populaire recepten

Scroll to Top