Chips van boerenkool

 Waarschijnlijk het makkelijkste en snelst te maken recept van de hele blog. Maar wat een lekkere verrassing. Voortaan lekker languit op de bank knabbelen aan een kommetje chips zonder spijt achteraf! Boerenkool is in onze streek een beetje een vergeten groente, maar is momenteel echt talk of the town in de Verenigde Staten. Daar zit iedereen aan de Kale Chips. En eigenlijk terecht, want boerenkool is ongelofelijk gezond. Het bevat een rijkdom aan verschillende vitamines (A, B1, B2, B6, B11, C en K). Probeer dus zeker eens deze chips in plaats van je doorsnee zakje Doritos! Ook leuk: je kan de chips gewoon zo eten, uit het vuistje, of je kan ze als krokante topping gebruiken op een salade of pasta. Origineel & lekker!

Chips van boerenkool

Groene & gezonde chips! Drie van mijn favoriete woorden in 1 zin! Héél gemakkelijk en minder dan 5 min werk. Om lekker guilty free te knabbelen in de zetel!
4 personen
Voorbereiding: 5 mins
Klaarmaken: 25 mins

PRINTEN

DELEN

INGREDIENTEN

  • 1 stronk boerenkool
  • 4 el olijfolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • peper & zout

INSTRUCTIES

  • Neem de boerenkool. Rits de blaadjes van de stelen (gooi de stelen niet weg maar gebruik in een stoofpotje, stoemp of maak er een pesto van). Verscheur de grootste blaadjes in kleinere, hapklare stukjes.
  • Schik de blaadjes op een bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en sojasaus. Kruid met paprikapoeder, peper en zout. Roer voorzichtig om tot alle stukjes met olie en kruiden bedekt zijn.
  • Laat de boerenkool gedurende 25 min knapperig worden in de oven op 125 °C. Laat afkoelen. Je kan de chips gedurende enkele dagen bewaren in een luchtvrije doos.

Reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Welkom!

Hoi, ik ben Claudia! Met mijn blog Claudia’s Food Court wil ik mijn liefde voor plantaardig koken en eten met jullie delen. Je vindt hier zowel lekkere recepten als allerlei tips & tricks om de stap te zetten naar een (meer) plantaardige levensstijl. Veel lees- en kookplezier! Meer weten?

Populaire recepten

Scroll to Top