Agar agar

Agar agar is een plantaardig geleer- en bindmiddel dat wordt gewonnen uit rood zeewier. Het wordt gebruikt in de veganistische keuken als alternatief voor dierlijke gelatine als bindmiddel voor zoete gerechten zoals kaastaart, panna cotta, puddings, ijs, confituur, enz.

Agar agar is kleur- en smaakloos en heeft een sterk gelerende werking. 1 gram agar agar staat gelijk aan ongeveer 3 gram gelatine. Agar agar bestaat in de vorm van staven, vlokken of poeder. Afhankelijk van de vorm, verschilt de bereidingswijze. Lees dus even de verpakking voor je aan het koken gaat. Zelf gebruik ik agar agar meestal in de vorm van poeder omdat die meteen klaar is voor gebruik en je die niet (zoals gelatine) vooraf hoeft te weken. 

Welkom!

Hoi, ik ben Claudia! Met mijn blog Claudia’s Food Court wil ik mijn liefde voor plantaardig koken en eten met jullie delen. Je vindt hier zowel lekkere recepten als allerlei tips & tricks om de stap te zetten naar een (meer) plantaardige levensstijl. Veel lees- en kookplezier! Meer weten?

Populaire recepten

Scroll to Top