Als je houdt van aubergines, dan vind je dit receptje helemaal top: smaakvolle, gemarineerde plakjes aubergine met zwarte olijf, verse peterselie en kappertjes. Deze ingrediênten doen de heerlijke smaak van aubergine helemaal tot zijn recht komen! Leuk is dat dit hapje heel eenvoudig is en ook helemaal op voorhand kan klaargemaakt worden. Meer zelfs, de smaak wordt alleen maar beter als de aubergines even kunnen ‘rusten’. Je serveert de de aubergineplakjes met een prikkertje, crackers of sneetjes geroosterd (look)brood.
Gemarineerde aubergine met zwarte olijven, peterselie en kappertjes
INGREDIENTEN
- 2 aubergines
- 4 el olijfolie + extra om de aubergines mee te bakken
- 2 el balsamico azijn
- 1 teentje knoflook
- 1 handje zwarte olijven
- 3 el verse peterselie
- 1 tl kappertjes
- peper & zout
INSTRUCTIES
- Snij de aubergines in de lengte in niet al te dunne plakken (+/- 3 mm dikte). Leg ze in een vergiet en bestrooi royaal met zout. Spoel ze na 20 min af met koud water en dep ze goed droog met een schone keukenhanddoek. Leg ze vervolgens op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, bestrooi met zout en bak gaar in de oven op 180 °C gedurende 20-25 min.
- Hak intussen het teentje look en de olijven in fijne stukjes. Hak ook de peterselie en kappertjes fijn.
- Meng olijfolie, balsamico azijn, look, olijven en peterselie en breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
- Als de aubergine gaar is, haal uit de oven en laat even afkoelen. Doe ze vervolgens in een kom en meng de marinade eronder. Als je tijd hebt, laat gerust 1-2 uur marineren op een koele plaats.
- Serveer de aubergines op kampertemperatuur. Werk eventueel af met wat extra peterselie en/of geroosterde pijnboompitjes. Lekker zo bij het aperitief, met een prikkertje, of met crackers of sneetjes (geroosterd) brood erbij.
Nog meer hapjes inspo? Probeer ook deze recepten eens!
Vegan wrap-hapjes met kruidenkaas en avocado
De tijd dat wie plantaardig eet alleen maar stukjes – in het beste geval verse – rauwkost voorgeschoteld kreeg bij de apéro, ligt gelukkig achter…
Vegan aubergine fritters
YESS, de eerste seizoensaubergines zijn er! Ik ben een hele grote aubergine fan! Wat een heerlijk veelzijdige groente: lekker smeüig in stoofpotjes, krokant gegrild, gerookt,…
Vegan worstenbroodjes (happy pigs in a blanket!) met mosterd-dip
Hoe leuk en schattig zijn deze mini-worstenbroodjes? Ik ben bijna 100% zeker dat je iedereen blij zal maken met dit hapje. Wie niet beter wist,…