Deze spruitjes met dadels en rode ui zijn het ideale bijgerecht op een koude winterdag! Ik combineer ze graag met puree of gratinaardappelen en een vegan gebraad of burger. Dit bijgerecht vraagt ook echt weinig werk, want je hoeft de spruitjes niet eerst te koken. Ze gaan gewoon rauw in de pan en je stooft ze lekker aan samen met de ui en dadels. Zo behouden ze ook ten volle hun lekkere smaak. Probeer dit bijgerecht dus zeker eens en laat me weten waarmee je de spruitjes gecombineerd hebt!
Spruitjes met dadels en rode ui
Heerlijk bijgerechtje voor op koude winterdagen! Spruitjes laten zich prima combineren met dikke, zoete dadels.
2 personen
Voorbereiding: 15 mins
Klaarmaken: 20 mins
INGREDIENTEN
- 500 g spruitjes
- 1 rode ui
- 50 ml appelsap
- 50 ml kraantjeswater
- 40 g dadels
- 1 tl ahornsiroop of agavesiroop
- 1/2 el citroensap
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 el olijfolie
- peper & zout
INSTRUCTIES
- Was de spruitjes, verwijder het harde kontje en halveer ze. Pel de rode ui, halveer hem en snij in fijne reepjes.
- Verhit de olie in een braadpan. Voeg ui en spruitjes toe. Kruid met peper en zout. Laat 5 min stoven terwijl je af en toe roert.
- Blus met het appelsap en water. Dek de pan af en laat 10 min zacht stoven, terwijl je af en toe roert. Snij intussen de dadels in reepjes.
- Haal het deksel van de pan. Voeg de dadels toe, alsook het citroensap, de tijm en de ahornsiroop. Roer alles onder elkaar en kruid naar smaak af met extra peper en zout.
Ahornsiroop
Ahornsiroop (in het Engels: maple syrup) is een populair zoetmiddel in de plantaardige keuken, vooral ter vervanging van honing. Ahornsiroop is een natuurlijke zoetstof die…