Go Back
+ servings

Gebakken rijst met vegan ei, worstjes en boerenkool

Snel & makkelijk receptje waar je handig jouw restjes gekookte rijst in kwijt kan. Eet het als diner, lunch of ontbijt ... Ideale - gezonde - katerfood!
2 personen
Voorbereiding: 15 mins
Klaarmaken: 10 mins

PRINTEN

DELEN

MATERIAAL

  • wokpan

INGREDIENTEN

  • 150 g zijden tofu
  • 1 el maïzena
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/3 tl kala namak (zwart zout)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 50 g boerenkool of ander bladgroen: spinazie, palmkool, postelein, ...
  • 1/3 rode paprika of 75 g champignons
  • 2 plantaardige worstjes
  • 250 g gekookte rijst (restje)
  • 1 el sojasaus
  • 1 snuif chilipoeder of 1/2 fijn gesneden rood chilipepertje
  • 2 el olijfolie
  • peper & zout
  • 2 el verse koriander ter afwerking (optioneel)

INSTRUCTIES

  • Hak ui, look en paprika in zeer fijne stukjes. Rits de boerenkool van de stengels. Snij de worstjes in stukjes. Hou alles opzij.
  • Neem een mengkom en meng hierin met een garde de zijden tofu, maïzena, kurkuma en zwart zout. Klop tot alles mooi glad is. Verwarm de helft van de olie in een (wok)pan op een matig-hoog vuur. Fruit hierin de helft van de ui en look tot ze glazig zijn. Voeg dan het tofumengsel toe. Laat even bakken terwijl je alles af en toe omroert (zoals een roerei). Voeg dan de rest van de ui en look toe, alsook de paprika en worstjes. Laat opnieuw even bakken tot de worstjes gaar zijn.
  • Voeg tot slot de boerenkool en de rijst toe. Laat nog even bakken, terwijl je de kruiding toevoegt: sojasaus, chili, peper & zout.
  • Serveer warm en werk eventueel af met wat verse koriander.