Go Back
+ servings

Vegan worstenbroodjes (happy pigs in a blanket!) met mosterd-dip

Supergezellig zo een worstje opgerold in een (blader)deegje! Jip jip, zelfs worstenbroodjes kan je helemaal veganizen vandaag de dag!
12 porties
Voorbereiding: 15 mins
Klaarmaken: 15 mins

PRINTEN

DELEN

MATERIAAL

  • bakplaat

INGREDIENTEN

Worstenbroodjes

Mosterd-dip

  • 1 1/2 el mosterd
  • 1 1/2 el tomatenketchup
  • 1 1/2 el ahornsiroop of agavesiroop
  • 1 el veganaise (plantaardige mayonaise) of ongezoete plantaardige yoghurt

INSTRUCTIES

  • Halveer eventueel de worstjes in stukjes van 5 cm. Rol het vel bladerdeeg open, snijd het (zoals een pizza) in +/- 12 driehoeken, waarvan de onderste zijde ongeveer 4 cm is. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg onderaan op elk driehoekje bladerdeeg een stukje worst. Rol het bladerdeeg op, te beginnen van de onderste zijde. Schik de worstenbroodjes hierna op de bakplaat. (Je kan dit gerust 1 dag op voorhand doen en de broodjes in tussentijd bewaren in de koelkast)
    Bestrijk elk worstenbroodje met behulp van een penseel met aquafaba en werk af met wat maanzaadjes en grof zout. Bak de broodjes in een voorverwamde oven op 210 °C gedurende 15-20 min tot de broodjes mooi goudbruin zijn.
  • Maak intussen de mosterd-dip. Doe hiervoor alle ingrediënten in een kom en meng door elkaar met een garde. Kruid naar smaak af met peper & zout.
  • Serveer de worstenbroodjes warm samen met de mosterd-dip.
  • Eventuele restjes bewaar je in de koelkast. Vlak voor gebruik verwarm je de broodjes nogmaals opnieuw in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 5 min.