Go Back
+ servings

Snelle pizza met hummus en gegrilde groenten

Heerlijk gerechtje als het 's avonds even wat sneller moet gaan! Varieer naar hartelust met de groenten naar gelang van 't seizoen en wat je in huis hebt.
4 personen
Voorbereiding: 20 mins
Klaarmaken: 40 mins

PRINTEN

DELEN

MATERIAAL

  • bakplaat

INGREDIENTEN

  • 1 rol (vegan) bladerdeeg
  • 200 g hummus (zie notities 1.)
  • 1/2 aubergine
  • 1/2 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1/2 rode ui
  • 150 g kerstomaten of gewone tomaten
  • 150 g (voorgekookte) kikkererwten
  • 1 el ras-el-hanout
  • 2 el verse basilicum of peterselie
  • olijfolie
  • peper & zout

INSTRUCTIES

  • Snij de aubergine en courgette in rondjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij in stukjes. Snij de ui in fijne ringen.
  • Schik de groenten op een ruime ovenplaat en bestrijk ze met een beetje olijfolie. Kruid met peper en zout. Gaar ze voor gedurende 20 min in de oven op 180 °C. Rol het vel bladerdeeg uit over een bakplaat en bak gedurende 10 min mee in de oven samen met de groenten.
  • Terwijl de groenten en de bladerdeeg voorbakken in de oven, kan je de kerstomaatjes halveren. Doe ze in een kom, samen met de kikkererwten en ras-el-hanout. Roer om.
  • Haal groenten en bladerdeeg uit de oven. Besmeer het vel bladerdeeg met de hummus. Verdeel hierover de gegrilde aubergine, courgette, paprika en ui. Verdeel ook de kerstomaatjes en kikkererwten over de pizza. Besprenkel met een beetje olijfolie en kruid af met peper en zout.
  • Bak de hummus pizza gaar en goudbruin in de oven op 180 °C in ongeveer 20-25 min.
  • Haal uit de oven, strooi er de verse basilicum over en serveer meteen.

Notities

1. Als je zin en tijd hebt, kan je zelf hummus maken met dit eenvoudige basisrecept. Maar je kan hummus ook kant-en-klaar kopen in de natuurwinkel en meeste supermarkten.