Go Back
+ servings

Vegan (no bake) yoghurt-kaastaart met limoen

Heerlijk snelle kaastaart waarvoor je geen oven nodig hebt. Lekker licht ook met die bodem van havermout en vulling van (plantaardige) yoghurt. Limoensap -en zeste zorgen voor een heerlijk frisse toets.
1 kaastaart
Voorbereiding: 20 mins
Klaarmaken: 1 min

PRINTEN

DELEN

MATERIAAL

  • foodprocessor
  • taartvorm

INGREDIENTEN

Bodem

  • 65 g medjool dadels
  • 75 g havermoutvlokken
  • 75 g amandelen
  • 20 g kokosolie of plantaardige bakboter
  • 3 el kraantjeswater
  • 1 tl limoenzeste
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 1/2 tl zout

Vulling

  • 100 ml kokosmelk of andere plantaardige melk naar keuze
  • 25 ml limoensap
  • 1-2 el suiker (naar eigen smaak)
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 g agar agar
  • 500 ml plantaardige yoghurt natuur (zie notities 1.)

Topping

  • naar eigen keuze: vers fruit, gehakte nootjes, kokosrasp, stukjes chocolade, ...

INSTRUCTIES

  • Doe alle ingrediënten voor de bodem in de foodprocessor en mix tot een plakkerig deeg . Bekleed een taartvorm (van ca. 25 cm diameter) met bakpapier. Verdeel het deeg over de bodem en druk goed aan. Plaats in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
  • Verwarm de kokosmelk samen met het limoensap, de suiker en het vanille-extract in een pan op een zacht vuur. Breng aan de kook. Los de agar ager hierin op. Roer goed en laat 1-2 min zachtjes pruttelen. Haal van het vuur en schep dan de yoghurt erdoor. Meng goed om.
  • Haal de taartvorm uit de koelkast, giet het yoghurtmengsel uit over de bodem. Strijk de bovenkant glad met een spatel of de achterkant van een lepel. Laat de taart minstens 1 uur opstijven in de koelkast. Versier met toppings naar keuze: vers fruit, gehakte nootjes, kokosrasp, stukjes chocolade, ...

Notities

1. Gebruik bij voorkeur iets dikkere plantaardige yoghurt of kwark, zoals bv. deze Greek Style sojayoghurt (o.a. in BioPlanet en natuurwinkels) of deze Kwarq op basis van soja uit Albert Heijn.