Go Back
+ servings

Zero waste pesto van radijsloof

Geen verspilling in de keuken! Groenteloof tover je in nog geen 5 min om in de lekkerste homemade pasta. Ideaal als basis voor pasta pesto of als dipje!
1 pot pesto
Voorbereiding: 10 mins

PRINTEN

DELEN

MATERIAAL

  • foodprocessor

INGREDIENTEN

  • 100 g radijsloof of ander groenteloof: bv. wortelloof, bladeren van koolrabi, ...
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 110 g pijnboompitten of andere noten of pitten: walnoten, pecannoten, cashewnoten, zonnebloempitten
  • 2 el citroensap
  • 2 el verse basilicum of andere verse groene kruiden: peterselie, munt, kervel
  • 2 el edelgistvlokken of parmezaanse kaas (zie onderaan)
  • olijfolie
  • peper & zout

INSTRUCTIES

  • Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in de blender en mix fijn. Voeg olijfolie toe tot je de gewenste dikte bekomt. Een dikkere pesto is leuk om te smeren op brood of toastjes. Een gladde, meer vloeibare pesto is dan weer ideaal om door pasta te roeren of om slaatjes mee op smaak te brengen. Kruid naar smaak met peper en zout.
  • Je kan de pesto 2 à 3 weken bewaren in een afgesloten (glazen) potje in de koelkast. Zorg ervoor dat er altijd een dun laag olijfolie op de pesto staat. Vlak voor gebruik gewoon even vlug omroeren en klaar is kees!