Geen verspilling in de keuken! Groenteloof tover je in nog geen 5 min om in de lekkerste homemade pasta. Ideaal als basis voor pasta pesto of als dipje!
1pot pesto
Voorbereiding: 10mins
PRINTEN
DELEN
MATERIAAL
foodprocessor
INGREDIENTEN
100gradijsloofof ander groenteloof: bv. wortelloof, bladeren van koolrabi, ...
1-2teentjesknoflook
110gpijnboompittenof andere noten of pitten: walnoten, pecannoten, cashewnoten, zonnebloempitten
2elcitroensap
2elverse basilicumof andere verse groene kruiden: peterselie, munt, kervel
Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in de blender en mix fijn. Voeg olijfolie toe tot je de gewenste dikte bekomt. Een dikkere pesto is leuk om te smeren op brood of toastjes. Een gladde, meer vloeibare pesto is dan weer ideaal om door pasta te roeren of om slaatjes mee op smaak te brengen. Kruid naar smaak met peper en zout.
Je kan de pesto 2 à 3 weken bewaren in een afgesloten (glazen) potje in de koelkast. Zorg ervoor dat er altijd een dun laag olijfolie op de pesto staat. Vlak voor gebruik gewoon even vlug omroeren en klaar is kees!