Go Back
+ servings

Gezonde bounty balls (glutenvrij!)

Powerballetjes met de smaak van bounty maar vol met positieve voedingsstoffen! Klaar in een handomdraai & gemakkelijk om mee te nemen. Ideaal na het sporten of als tussendoortje.
20 bounty balls
Voorbereiding: 10 mins

PRINTEN

DELEN

MATERIAAL

  • foodprocessor

INGREDIENTEN

  • 10 medjool dadels
  • 80 g kokosrasp + extra om de balletjes in te rollen
  • 4 el amandelmeel (kan je kant-en-klaar kopen of zelf maken door amandelen heel fijn te malen in de blender)
  • 2 el rauw cacaopoeder (zie onderaan)
  • 4 el amandelpasta (zie onderaan)
  • 1 flinke snuif zout
  • 1 scheutje kraantjeswater

INSTRUCTIES

  • Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en blend tot alles goed is gemengd. Voeg een scheutje water toe tot je een smeuïge, maar stevige consistentie hebt. Rol met je handen balletjes. Doe wat kokosrasp op een bord en rol elk balletje door de kokosrasp. Bewaar de bounty balls in een luchtdicht afgesloten bakje in de koelkast. Zo blijven ze zeker 5 dagen goed. Je kan ze ook invriezen!