Go Back
+ servings

Frisse taboulé van bloemkool en granaatappel

Heerlijk frisse taboulé met fijn gemalen bloemkoolroosjes in de basis. Veel gezonder wordt het niet! Eet het op zichzelf als lekkere (meeneem)lunch of serveer het als bijgerecht, bijvoorbeeld bij de barbecue. Succes verzekerd!
4 personen
Voorbereiding: 20 mins

PRINTEN

DELEN

MATERIAAL

  • foodprocessor

INGREDIENTEN

  • 1 bloemkool
  • 50 g rozijnen
  • 65 g hazelnoten of amandelen
  • 3 takjes verse munt
  • 1 biologische limoen sap + zeste
  • 1 granaatappel of 1/4 watermeloen
  • 1 tl rietsuiker
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/4 tl kaneelpoeder
  • 1/4 tl kardemompoeder
  • peper & zout

INSTRUCTIES

  • Week de rozijnen gedurende 15 min in lauw water. Giet ze door een zeef en laat uitlekken.
  • Verdeel de bloemkool in roosjes en maal tot fijne korrels in de blender. Blend niet te lang zodat je geen moes bekomt. (p.s.: de stam en bladeren van de bloemkool gebruiken we hier niet, maar die zijn ook perfect eetbaar, bv. in (restjes)soep).
  • Doe de bloemkoolkorrels in een ruime mengkom. Voeg de suiker, olijfolie en alle kruiden toe en roer goed om.
  • Rasp de limoen en pers hem vervolgens. Voeg zeste en sap toe aan de bloemkool.
  • Hak de hazelnoten en munt fijn en voeg toe aan de bloemkool.
  • Haal de pitjes uit de granaatappel en doe bij de bloemkool.
  • Voeg tot slot de rozijnen toe. Meng alles nogmaals goed om en kruid naar smaak af met peper en zout.