Halveer het blok tofu in de lengte. Leg de tofuhelften op een schone keukenhanddoek. Vouw de handdoek dicht en duw het vocht eruit. Leg er een gewicht op en laat zo nog even uitlekken. Snij de tofu hierna in reepjes. Meng alle overige ingrediënten tot een gladde marinade en laat de tofublokjes gedurende 30 min marineren in de koelkast (als je gehaast bent, kan je de rusttijd reduceren tot 5 min). Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan op een hoog vuur. Bak de tofublokjes aan alle zijden krokant. Hou hierna opzij.
Salade
Haal de tuinbonen uit de peul door de peul langs de naden open te trekken. Breng een pot met (ongezouten) water aan de kook en blancheer de tuinbonen gedurende 2 min. Giet hierna af en spel ze met ijskoud water. Haal met een klein scherp mesje het vliesje rondom de tuinbonen weg (dit heet dubbel doppen).
Snij de spitskool en de ui in fijne reepjes. Verhit een scheut olijfolie in een pan op een middelhoog vuur (je kan gerust dezelfde pan gebruiken als die waarin je de tofu hebt klaargemaakt: zo heb je minder afwas én geniet je van de restjes marinade die zijn achtergebleven in de pan). Bak hierin ui, spitskool en tuinbonen gedurende enkele minuten. Voeg dan de spinazie toe, roer om en bak tot de spinazie een beetje geslonken is. Voeg tot slot de tofublokjes toe en warm het geheel nog even kort door. Kruid af met peper en zout.