Bereid de groenten. Snij de romanesco in kleine roosjes en de kool in dunne repen. Rasp ui en knoflook fijn. Verwarm de de kokosolie in de (wok)pan op een hoog vuur en wok hierin ui, look en groenten tot alles beetgaar is. Kruid met de chili, peper en zout. Hou opzij.
Kook de noedels beetgaar. Hou een kopje van het kookvocht opzij om straks de saus mee af te werken.
Voor de saus rasp je de look en gember fijn. Snij ook de lente-ui in fijne stukjes. Neem een kleine kom en meng hierin de geraspte look, gember, lente-ui, sojasaus, miso, azijn, sesamolie en rietsuiker. Voeg 4 el van het kookvocht toe en roer om. Verhit opnieuw de wokpan op een matig vuur. Voeg de noedels en 1/2 van de groenten toe. Roer om. Voeg nu de saus toe. Roer opnieuw goed om en voeg wat kookvocht toe als je graag meer saus wil. Kruid het geheel af met peper en zout.
Serveer in een leuke bowl een trio van noedels, gewokte groenten en tofu. Werk eventueel af met geroosterde sesamzaadjes, gefrituurde uitjes, verse koriander, ...