Go Back
+ servings

Vegan bowl met romanesco en sweet 'n sticky tofu

Waan je in het verre Oosten met deze stir fried noodles met knapperige, frisgroene romanesco en heerlijk sticky tofu reepjes!
4 personen
Voorbereiding: 30 mins
Klaarmaken: 10 mins

PRINTEN

DELEN

MATERIAAL

  • keukenrasp

INGREDIENTEN

Tofu

Groenten

  • 1 romanesco of broccoli
  • 1/2 Chinese kool
  • 1 (rode) ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 tl chilivlokken of 1 fijn gesneden rood chilipepertje
  • 1 el kokosolie

Overig

  • 250 g woknoedels
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm verse gember of 1 tl gemberpoeder
  • 1 lente-ui
  • 6 el sojasaus
  • 1 tl witte misopasta (zie onderaan)
  • 1 el balsamico azijn of rijstazijn
  • 1 el sesamolie (optioneel)
  • 1 el rietsuiker

INSTRUCTIES

Tofu

  • Halveer het blok tofu in de lengte. Leg de tofuhelften op een schone keukenhanddoek. Vouw de handdoek dicht en duw het vocht eruit. Leg er een gewicht op en laat zo nog even uitlekken.
  • Maak intussen een beslag van de bloem en de melk. Kruid met peper en zout.
  • Snij de tofu in reepjes. Bestuif lichtjes met bloem. Verwarm de kokosolie in een (wok)pan op hoog vuur. Haal de tofureepjes door het beslag. Bak ze aan weerszijden krokant in de hete olie. Als de blokjes goudbruin zijn, voeg je de ahornsiroop toe. Draai de blokjes gedurig om tot alle kanten met siroop bedekt zijn en de tofu mooi goudbruin oogt. Kruid af met peper en zout en hou warm. De pan hoef je niet schoon te maken. Hier wokken we dadelijk de noedels in.

Bowl

  • Bereid de groenten. Snij de romanesco in kleine roosjes en de kool in dunne repen. Rasp ui en knoflook fijn. Verwarm de de kokosolie in de (wok)pan op een hoog vuur en wok hierin ui, look en groenten tot alles beetgaar is. Kruid met de chili, peper en zout. Hou opzij.
  • Kook de noedels beetgaar. Hou een kopje van het kookvocht opzij om straks de saus mee af te werken.
  • Voor de saus rasp je de look en gember fijn. Snij ook de lente-ui in fijne stukjes. Neem een kleine kom en meng hierin de geraspte look, gember, lente-ui, sojasaus, miso, azijn, sesamolie en rietsuiker. Voeg 4 el van het kookvocht toe en roer om. Verhit opnieuw de wokpan op een matig vuur. Voeg de noedels en 1/2 van de groenten toe. Roer om. Voeg nu de saus toe. Roer opnieuw goed om en voeg wat kookvocht toe als je graag meer saus wil. Kruid het geheel af met peper en zout.
  • Serveer in een leuke bowl een trio van noedels, gewokte groenten en tofu. Werk eventueel af met geroosterde sesamzaadjes, gefrituurde uitjes, verse koriander, ...