Een plakje van deze cake is ideaal om dat kleine goestingske te stillen. De cake bevat zero verzadigde vetten en is volledig vrij van geraffineerde suikers. Can I have a second slice, please??
1cake
Voorbereiding: 20mins
Klaarmaken: 45mins
PRINTEN
DELEN
MATERIAAL
cakevorm
foodprocessor
INGREDIENTEN
150gappelof ander fruit naar keuze: bv. peer, (bos)bessen, mango, ...
125gamandelen
75ghavermoutvlokken
65gspeltbloemof andere bloem naar keuze
7gbakpoeder
60grietsuikerof 50 ml ahornsiroop
1snuifjezout
160mlhavermelkof andere plantaardige melk naar keuze (zie onderaan)
1handjegedroogde vijgenof ander gedroogd fruit naar keuze: bv. rozijnen, dadels, abrikozen, ...
1handjewalnotenof andere noten naar keuze: bv. hazelnoten, pecannoten, ...
INSTRUCTIES
Doe de amandelen, havermoutvlokken, speltbloem, bakpoeder, rietsuiker en zout in de foodprocessor en maal fijn.
Doe dit mengsel in een ruime mengkom. Voeg nu alle natte ingrediënten toe: melk, appelmoes, vanille- en amandel-extract en aquafaba. Meng goed om.
Hak de noten fijn. Snij de appel in blokjes en de gedroogde vijgen in fijne reepjes. Voeg noten, stukjes appel en reepjes vijg toe aan het deeg en roer een laatste maal voorzichtig om.
Vet een bakvorm lichtjes in (of bekleed deze met bakpapier) en giet hierin het deeg. Bak de cake gedurende 45 min in een voorverwarmde oven van 180 °C. Laat volledig afkoelen. In een luchtdicht doosje kan je de cake gedurende 3-4 dagen bewaren op een koele plaats of in de koelkast.