Go Back
+ servings

Gezond snacken: fruitcake met havermout en noten

Een plakje van deze cake is ideaal om dat kleine goestingske te stillen. De cake bevat zero verzadigde vetten en is volledig vrij van geraffineerde suikers. Can I have a second slice, please??
1 cake
Voorbereiding: 20 mins
Klaarmaken: 45 mins

PRINTEN

DELEN

MATERIAAL

  • cakevorm
  • foodprocessor

INGREDIENTEN

  • 150 g appel of ander fruit naar keuze: bv. peer, (bos)bessen, mango, ...
  • 125 g amandelen
  • 75 g havermoutvlokken
  • 65 g speltbloem of andere bloem naar keuze
  • 7 g bakpoeder
  • 60 g rietsuiker of 50 ml ahornsiroop
  • 1 snuifje zout
  • 160 ml havermelk of andere plantaardige melk naar keuze (zie onderaan)
  • 100 g appelmoes
  • 1 tl vanille-extract
  • enkele druppels amandel-extract
  • 90 ml aquafaba of 1 geplette rijpe banaan (ter vervanging van 2 eieren) (zie onderaan)
  • 1 handje gedroogde vijgen of ander gedroogd fruit naar keuze: bv. rozijnen, dadels, abrikozen, ...
  • 1 handje walnoten of andere noten naar keuze: bv. hazelnoten, pecannoten, ...

INSTRUCTIES

  • Doe de amandelen, havermoutvlokken, speltbloem, bakpoeder, rietsuiker en zout in de foodprocessor en maal fijn.
  • Doe dit mengsel in een ruime mengkom. Voeg nu alle natte ingrediënten toe: melk, appelmoes, vanille- en amandel-extract en aquafaba. Meng goed om.
  • Hak de noten fijn. Snij de appel in blokjes en de gedroogde vijgen in fijne reepjes. Voeg noten, stukjes appel en reepjes vijg toe aan het deeg en roer een laatste maal voorzichtig om.
  • Vet een bakvorm lichtjes in (of bekleed deze met bakpapier) en giet hierin het deeg. Bak de cake gedurende 45 min in een voorverwarmde oven van 180 °C. Laat volledig afkoelen. In een luchtdicht doosje kan je de cake gedurende 3-4 dagen bewaren op een koele plaats of in de koelkast.