Begin met de burgers. Schil de gember. Rasp de gember en de pompoen in fijne stukjes (kies voor biologisch, dan hoef je de pompoen niet te schillen). Maal 1/2 van de zonnebloempitten samen met de cashewnoten fijn in de blender. Doe de pompoen, de gember en de gemalen pitten en noten in een kom en meng onder elkaar met een lepel. Voeg de overige pitten toe, alsook de bloem, het citroensap en het komijnpoeder. Kruid met peper & zout en meng opnieuw. Druk het mengsel goed aan in de kom en laat even rusten in de koelkast terwijl je de rest voorbereidt.
Snij voor de salade alle groenten en de mango in lange, dunne reepjes. Hak de koriander fijn. Doe groenten, mango en koriander in een kom. Neem een andere kom en meng hierin pindakaas, sojasaus, citroensap en ahornsiroop door elkaar. Proef, en kruid naar smaak, met peper en zout. Voeg een scheutje kraantjeswater toe tot je een smeüige, gladde dressing bekomt. Meng de dressing onder de groenten. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
Haal het pompoenmengsel uit de koelkast. Vorm er met behulp van je handen mooie burgers van. Druk goed aan. Wentel de burgers door een beetje bloem. Verhit een flinke scheut arachideolie in een koekenpan op een middelhoog vuur en bak de burgers langs weerszijden goudbruin. Reken ongeveer 5 tot 8 min aan elke kant.
Snij de burgerbroodjes open. Doe op elk broodje een burger en wat salade. Werk af met geroosterde uitjes. Plaats de bovenste helft op het broodje en serveer meteen. Geef er eventueel zoete aardappelfrietjes met veganaise bij.