Snij de zoete aardappelen in stukjes (kies voor biologisch, dan hoef je ze niet te schillen). Stoom of kook ze gaar. Pureer ze met een stamper of vork. Voeg 1/2 toe van de sojaroom, 1/2 van de nootmuskaat en het kaneelpoeder. Kruid flink af met peper en zout. Hou opzij.
Snij de ui in fijne ringen. Hak de look fijn. Was de andijvie schoon en snij in reepjes. Verhit een scheutje olie in een grote pan op een middelhoog vuur en fruit hierin ui een look tot de ui een beetje begint te bruinen. Voeg nu de andijvie toe en bak tot deze ongeveer voor de helft is geslonken. Roer af en toe. Kruid af met de rest van de nootmuskaat, peper en zout.
Neem een ovenschotel. Doe de andijvie onderin de schotel. Zorg dat er niet te veel bakvocht mee in de schotel belandt. Verdeel de rest van de sojaroom over de andijvie. Schep vervolgens de zoete aardappelpuree over de room. Spreid uit en zorg dat de hele schotel bedekt is met een laagje puree.
Maak nu de topping. Scheur het brood in stukjes en doe in de blender samen met de overige ingrediënten. Blend tot brood en noten redelijk fijn gehakt zijn (je mag nog stukjes brood en noten zien, maar die mogen niet meer te grof zijn). Verdeel de topping over de zoete aardappelpuree.
Bak de schotel in de oven op 180 °C gedurende 25 tot 30 min. Let op dat de topping niet te donker wordt. Zet eventueel de oven iets lager of dek de bovenkant af met wat bakpapier. Serveer warm. Geef er eventueel een seizoensalade bij.