Tahini (sesampasta)

Tahini (ook wel tahin of sesampasta genoemd) bestaat in principe uit niets meer of minder dan (witte) sesamzaadjes en (olijf)olie. Tahini kan je vinden in de biowinkel en sommige supermarkten, maar het is ook zeer gemakkelijk om zelf je tahini te maken.  Hiervoor grill je  een gewenste hoeveelheid sesamzaadjes in een koekenpan op een middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn (wel af en toe roeren, want sesamzaadjes verbranden snel!). Laat dan de sesamzaadjes even afkoelen. Mix ze vervolgens fijn in de keukenmachine, samen met wat olijfolie en eventueel een scheutje citroensap. Voeg meer olijfolie toe totdat je de gewenste textuur bekomt. Om humus te maken, moet je tahini best vrij dik zijn. Eventuele restjes bewaar je in een afgesloten (glazen) potje in de koelkast. Zorg er wel voor dat er altijd een dun laagje olijfolie op de tahini staat. Zo blijft de tahini zeker nog verschillende maanden goed.

Scroll to Top