Snelle pasta met pompoen, amandelen en salie

Ik hou van snelle pasta’s. Ze zijn ideaal om na een lange werkdag zonder veel gedoe toch iets vers & hartverwarmend op tafel te zetten. Deze pasta is snel en zeer eenvoudig, maar toch wel bijzonder. De combinatie van winterse pompoen, witte wijn & verse salie zorgt voor een bijzonder feestelijk tintje. Ook heb je echt niet veel ingrediënten nodig om deze pasta op tafel te toveren. De hoofdingrediënten zijn:

  • 600 g pompoen (duh!)
  • 2 sjalotjes
  • 1-2 teentjes look (afhankelijk van je voorliefde voor look) -> ik kies resoluut voor 2 teentjes 🙂
  • 1,5 dl witte wijn
  • 300 g korte pasta naar keuze
  • 6-8 blaadjes versie salie (afhankelijk van je liefde voor salie) -> ik ga voor 8 (of zelfs meer) blaadjes 🙂
  • 60 g amandelen: die geven een heerlijke chrunchy toets
  • 50 g vegan parmezaanse kaas
  • smaakmakers:  citroensap- en zeste, ahornsiroop, p&z

Onderaan het recept vind je uitleg over vegan parmezaanse kaas en waar je dit kan kopen! 

Snelle pasta met pompoen, amandelen en salie

Speedy pasta met een feestelijke toets dankzij de salie & witte wijn! Heerlijk als snel avondmaal of als voorgerecht bij een etentje!
4 personen
Voorbereiding: 30 mins

PRINTEN

DELEN

INGREDIENTEN

  • 600 g pompoen (gewicht zonder schil)
  • 2 stuks sjalot
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 30 g plantaardige bakboter
  • 1,5 dl witte wijn
  • 300 g korte pasta naar keuze
  • 6-8 blaadjes verse salie
  • 60 g amandelen
  • 50 g plantaardige parmezaanse kaas
  • 1-2 tl citroensap
  • 1 tl citroenzeste
  • 1 tl agavesiroop of ahornsiroop
  • 125 ml kookvocht (van de pasta)
  • peper & zout

INSTRUCTIES

  • Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes. Snipper de sjalot en look fijn. Zet een grote pan op een hoog vuur en laat hierin de boter smelten. Fruit sjalot, look en pompoen in de bruisende boter. Blus vervolgens met de witte wijn en laat het geheel 10 min zachtjes stoven.
  • Kook intussen de pasta beetgaar. Giet af en hou opzij. Bewaar een kopje van het kookvocht om straks de saus mee af te werken.
  • Hak de salieblaadjes fijn. Hak de amandelen grof. Rasp het stuk vegan parmezaan.
  • Voeg de helft van de geraspte parmezaan toe aan de pompoen. Voeg ook salie, citroensap- en zeste en agavesiroop toe. Roer om en kruid flink met peper en zout. Voeg tot slot wat kookvocht toe van de pasta om het geheel mooi te binden.
  • Serveer goed warm en werk af met de rest van de geraspte parmezaan.

Boter

Zowel in de natuurwinkel als in de meeste supermarkten zijn er tegenwoordig plantaardige botersoorten te krijgen, zonder dierlijke ingrediënten. Ook hier geldt dat je best…

Ahornsiroop

Ahornsiroop (in het Engels: maple syrup) is een populair zoetmiddel in de plantaardige keuken, vooral ter vervanging van honing. Ahornsiroop is een natuurlijke zoetstof die…

Parmezaanse kaas

Het plantaardige merk Violife heeft een lekker plantaardig alternatief voor parmezaanse kaas: de ‘Just Like Parmesan Wedge’. Je vindt het o.a. in Albert Heijn en…

Zot van pasta? Probeer ook deze recepten eens!

Reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Welkom!

Hoi, ik ben Claudia! Met mijn blog Claudia’s Food Court wil ik mijn liefde voor plantaardig koken en eten met jullie delen. Je vindt hier zowel lekkere recepten als allerlei tips & tricks om de stap te zetten naar een (meer) plantaardige levensstijl. Veel lees- en kookplezier! Meer weten?

Populaire recepten

Scroll to Top