Zoet stoofpotje van vegan kipstukjes, dadels en ananas

Mmmm … wat hou ik toch van zoete stoofpotjes! Dit stoofpotje met vegan kip stukjes, zoete dadels en frisse ananas is echt verrukkelijk en bovendien ook snel klaar! Ideaal voor als je hongerig thuiskomt na het werk en toch zin hebt om iets vers & voedzaam te eten! Geniet vooral ook de dag nadien van de restjes (als die er nog zijn ten minste 🙂 !

Zoet stoofpotje van vegan kipstukjes, dadels en ananas

Heerlijk geurend kruidig stoofpotje boordevol vers & gedroogd fruit. Ideaal voor wie houdt van zoete, Oosterse stoofpotjes!
4 personen
Voorbereiding: 35 mins

PRINTEN

DELEN

INGREDIENTEN

  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el amandelschilfers
  • 450 g vegan kipstukjes (zie onderaan)
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl garam masala (zie onderaan)
  • 1 tl ras-el-hanout (zie onderaan)
  • 1/2 verse ananas
  • 12 gedroogde dadels
  • 6 gedroogde vijgen
  • 12 gedroogde abrikozen
  • 2 el rozijnen
  • 3-4 el amandelmeel (kan je kant-en-klaar kopen of eenvoudig zelf maken door amandelen heel fijn te maken in de blender)
  • 150 ml groentebouillon
  • 3 el ahornsiroop (zie onderaan)
  • peper & zout
  • olijfolie

INSTRUCTIES

  • Rooster de pijnboompitten en amandelschilfers in een pan zonder vetstof. Hak dadels, vijgen en abrikozen fijn. Hou opzij.
  • Verhit een scheut olijfolie in een grote (wok)pan op een middelhoog vuur en roerbak hierin de vegan kipstukjes gedurende 3-4 min. Zet het vuur lager indien nodig om aanbranden te voorkomen. Kruid met het kaneelpoeder, de kurkuma, de garam masala, de ras-el-hanout en peper en zout.
  • Voeg de fijn gesneden dadels, vijgen, abrikozen en rozijnen toe aan de pan en meng.
  • Roer de ahornsiroop erdoor, bestrooi met het amandelpoeder en overgiet met de groentebouillon. Laat ongeveer 5 min stoven tot de saus lichtjes indikt.
  • Schep de bereiding in een schaal en hou warm.
  • Schil de ananas en snij in kleine blokjes. Fruit de ananasblokjes in dezelfde (wok)pan tot ze aan alle kanten goudbruin zijn.
  • Voeg erna alles weer samen, werk af met de geroosterde pijnboompitjes en amandelschilfers en dien op samen met couscous of (wilde) rijst.

Garam masala

Garam masala is een mix van geroosterde kruiden en specerijen, die traditioneel afkomstig is uit India, maar intussen ook courant bij ons gebruikt wordt. Het…

Ras-el-hanout

Ras-el-hanout is een Noord-Afrikaanse kruidenmengeling die bestaat uit meer dan 20 kruiden (sommige varianten kunnen zelfs oplopen tot 40 kruiden of meer). Er is geen…

Ahornsiroop

Ahornsiroop (in het Engels: maple syrup) is een populair zoetmiddel in de plantaardige keuken, vooral ter vervanging van honing. Ahornsiroop is een natuurlijke zoetstof die…

Kip

Vandaag is het heel gemakkelijk om kip op plantaardige wijze te vervangen. Vegan kipstukjes, kipnuggets & kipfilets zijn nu bijna in elke supermarkt te koop….

Reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Welkom!

Hoi, ik ben Claudia! Met mijn blog Claudia’s Food Court wil ik mijn liefde voor plantaardig koken en eten met jullie delen. Je vindt hier zowel lekkere recepten als allerlei tips & tricks om de stap te zetten naar een (meer) plantaardige levensstijl. Veel lees- en kookplezier! Meer weten?

Populaire recepten

Scroll to Top