Wraps met pittige hummus, gemarineerde worteltjes, ei & feta
Servings Prep Time
4wraps 35min
Servings Prep Time
4wraps 35min
Ingredients
Instructions
  1. Bereid eerst de pittige hummus (als het écht snel moet gaan, kan je uiteraard kant-en-klare hummus van de winkel gebruiken!). Verwarm de oven voor op 180 °C. Vermeng de (gespoelde en goed uitgelekte) kikkererwten met de bloem. Spreid de kikkererwten uit op een met bakpapier beklede bakplaat en laat gedurende 5-10 min ‘drogen’ in de oven. De kikkererwten moeten niet per se bruinen of krokant worden maar vooral wat ‘opdrogen’. Dit zorgt ervoor dat de hummus straks niet te nat is en je zelf de gewenste textuur van de hummus kan bepalen. Haal na 5-10 min de kikkererwten uit de oven en laat ze even afkoelen. Schep de afgekoelde kikkererwten in de keukenmachine (of gebruik een goede (staaf)mixer). Voeg het knoflookteentje, witte tahin, water, citroensap en olijfolie toe en pureer de kikkererwten glad en smeuïg. Voeg, naar gelang de gewenste textuur, meer of minder water en/of olie toe. Kruid met de komijn, kurkuma en cayennepeper. Voeg naar eigen smaak, ook wat vers gemalen zwarte peper en fleur de sel toe.
  2. Bereid nu de wortelsalade. Schil de wortelen en snijd ze een dunne, lange reepjes. Maak een marinade van het sinaasappelsap, rijstazijn, de komijn en het gemberpoeder. Voeg ook een klein scheutje olijfolie toe en wat peper en zout. Meng goed en laat de wortelen even marineren in het mengsel.
  3. Breek de eieren in een mengkom en kluts ze los, samen met een scheutje melk en de fijn gesneden groene kruiden. Breng op smaak met wat peper en zout. Verwarm een koekenpan op een matig vuur met een klein beetje olijfolie. Bak vier flinterdunne omeletten. Houd de omeletten even apart.
  4. Spoel de radijsjes, komkommer en veldsla schoon. Snijd de radijsjes en komkommer in zeer dunne plakjes.
  5. Verwarm de zachte tortilla’s gedurende 30 sec in een pan zonder vetstof (of in de microgolfoven).
  6. Bestrijk de tortilla’s met een laagje hummus. Leg daarop de omelet, dan de worteltjes, radijsjes, komkommer en veldsla. Eindig met de feta die je verbrokkelt over de wrap. Je kan zoveel toevoegen van dit alles als je zelf wil, maar zorg wel dat je de tortilla’s nog kan dichtrollen!
  7. Rol de wraps dicht en serveer meteen of rol de wrap in aluminiumfolie en bewaar in de koelkast tot gebruik.
Recipe Notes

* Ik gebruik meestal kikkererwten uit blik omdat die gemakkelijk en snel te bewerken zijn. In tegenstelling tot andere groente uit blik (die veel van hun voedingswaarde hebben verloren) is het verschil in voedingswaarde tussen gekookte kikkererwten uit blik en droge kikkererwten die je thuis zelf gaar kookt ook vrij klein. Maar als je niet gehaast bent, kan je gerust droge kikkererwten kopen en die thuis zelf gaar koken.

** Witte tahin kan je vinden in de biowinkel en sommige supermarkten, maar het is ook zeer gemakkelijk (en goedko(o)p(er)!) om zelf je tahin pasta te maken. Witte tahin bestaat in principe uit niets meer of minder dan witte sesamzaadjes en (olijf)olie. Je moet gewoon even de sesamzaadjes grillen in een koekenpan op een matig-hoog vuur tot ze goudbruin zijn (wel af en toe roeren, want sesamzaadjes verbranden snel!). Laat dan de sesamzaadjes even afkoelen. Mix ze vervolgens fijn in de keukenmachine, samen met wat olijfolie. Voeg meer olijfolie toe totdat je de gewenste textuur bekomt. Om hummus te maken, moet de tahin best wel vrij dik (en dus zeker niet al te lopend!) zijn. Eventuele restjes bewaar je in een luchtdicht doosje in de koelkast. Zo blijft de tahin zeker nog verschillende maanden goed.