Lasagne van geroosterde pompoen & courgette met geitenkaas
Servings Prep Time
6personen 45min
Cook Time
45min
Servings Prep Time
6personen 45min
Cook Time
45min
Ingredients
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Bekleed een ovenrooster met bakpapier en leg daarop de pompoenblokjes. Besprenkel met 3 el (olijf)olie of kokosvet, kruid met peper en zout en schep om. Rooster in 30 min. in de oven gaar. Haal na 30 min. uit de oven, roer de honing, kaneel en 1/2 van de groene kruiden onder de pompoenblokjes en plaats nog 5 min. terug in de oven. Laat de blokjes erna afkoelen en hou ze opzij.
  3. Bak in een koekenpan op een laag tot middelhoog vuur in 1 el (olijf)olie of kokosvet de uien en de knoflook gedurende 10 min., zodat ze mooi goudbruin kleuren. Voeg vervolgens de courgettereepjes toe, kruid met peper en zout en laat nog 5-10 min. op een laag vuur bakken tot de courgette zacht is. Laat vervolgens het geheel even afkoelen.
  4. Neem een ruime mengkom en vermeng hierin de geitenkaas met de ricotta, de helft van de parmezaanse kaas, het ei, de gehakte pecannoten, het sap en de geraspte schil van de citroen en de rest van de groene kruiden. Kruid met peper en zout. Voeg het ui-look-courgettemengsel toe en roer alles nogmaals goed om.
  5. Neem een ovenschotel en schik daarin een dun laagje tomatensaus, een laagje pastavellen, een laagje courgette-geitenkaasmengsel en een laagje pompoenblokjes. Herhaal tot alle ingrediënten zijn opgebruikt. Bestrooi met de rest van de parmezaanse kaas en schik bovenaan een aantal gehalveerde kerstomaatjes.
  6. Bak de lasagne in 40-45 min. goudbruin in een (voorverwarmde) oven van 200 °C. Serveer goed warm met een frisse groene salade en/of knapperig stokbrood.